Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Επισημάνσεις ενόψει των εκπτώσεων

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων - ξεκινούν 16 του Ιούλη - η ΕΣΕΕ απέστειλε στους συλλόγους μέλη της και στις εμπορικές επιχειρήσεις ορισμένες βασικές οδηγίες. Μεταξύ αυτών είναι:

Η αναγραφή της διπλής τιμής (παλιάς και νέας) είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική, αλλά εάν το επιλέξει η επιχείρηση, θα πρέπει να διευκρινίζει ότι πρόκειται για ποσοστό έκπτωσης. Η ίδια η διενέργεια εκπτώσεων δεν είναι υποχρεωτική για τα εμπορικά καταστήματα.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι κάθε παροχή προς τους πελάτες πρέπει να ταυτίζεται με την αναγγελία που προηγείται, ενώ οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπονται λάθη. Ειδικότερα: Η παραβίαση του νόμου συνεπάγεται έως και φυλάκιση, ενώ επιβάλλεται πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών και σε περίπτωση υποτροπής έως το 3%.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, ως προς το ποσοστό ή την ποσότητα, εάν προκύπτει οποιαδήποτε απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Τέλος, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν 10ήμερα προσφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ