Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΣΠΗΤ
Ψήφο αντίστασης στη ΔΑΣ

Ξεκινούν σήμερα στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ, οργάνων και εκπροσώπων της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Ημερήσιου Τύπου (ΕΣΠΗΤ), στα γραφεία της Ενωσης, Βαλαωρίτου 9. Και σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες πραγματοποιούνται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για τον κλάδο αλλά για το σύνολο των εργαζομένων, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, ρίχνοντας ψήφο αντίστασης, ρήξης και ανατροπής, ψηφίζοντας την παράταξη Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ).

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι «τώρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής, καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Χρειάζεται τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να παραμερίσουμε μια και καλή τις συντεχνιακές λογικές και το συμβιβασμό. Να εγκαταλείψουμε το φόβο και τον ατομισμό. Είναι φανερό πως οι υπάρχοντες συσχετισμοί στην ΕΣΠΗΤ λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη μαζικών, οργανωμένων αγώνων που είναι όσο ποτέ αναγκαίοι όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα δεκαετιών, αλλά για να βάλουμε τις βάσεις για τη συνολική ανατροπή σε όφελός μας. Στις εκλογές της 6ης και 7ης Ιούλη μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος, ένα βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών, βήμα αναγκαίο όσο ποτέ».

Και αυτό γιατί όπως τονίζει «μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τη Συλλογική Σύμβαση, να επιβάλουμε την κατοχύρωση της δημοσιογραφικής εργασίας με πλήρη δικαιώματα στα διαδικτυακά Μέσα, να διεκδικήσουμε προστασία των ανέργων, να παλέψουμε για ενημέρωση προς όφελος του λαού!»

Σημειώνει, δε, ότι στηρίζοντας τη Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία, «δίνεις δύναμη στο ΠΑΜΕ Τύπου, τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος. Ενισχύεις τη μόνη δύναμη που παλεύει για την ενότητα των εργαζομένων, τη συμπόρευση με τους συναδέλφους των άλλων κλάδων σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση. Ψηφίζοντας ΔΑΣ, στέλνεις μήνυμα ρήξης στους εργοδότες που διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, που στέλνουν εκατοντάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, ακόμα και εκτός κλάδου».

Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ είναι: Παναγιώτης Βαρελάς, άνεργος, Ιωάννα Γκομούζα «Αθηνόραμα», Πάνος Ζάχαρης «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», Μαργαρίτα Καρβούνη, άνεργη, Αρετή Κοτσολάκου, «Αμαρυσία», Αντώνης Κυπρής «www.topontiki.gr», Χριστιάννα Μανταλβάνου, Διονυσία Προκόπη, «Newsbomb».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ