Κυριακή 8 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, προσφέρουμε το ποσό των 1.100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η σύζυγος, Κουλούρη Μαρία

τα παιδιά, Γιάννης - Ιουλία Κρίστυ

* Η οικογένεια Παγιατάκη πρόσφερε στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, το ποσό των 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πυρκάλ, στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του γιου μας ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε στο Κόμμα 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902».

Η μητέρα του Ιωάννα, ο πατέρας του Ιωάννης, Η οικογένειά του.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ, προσφέρω 50 ευρώ (μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης) στο ΚΚΕ, το κόμμα που αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, το οποίο και στήριξε μέχρι την τελευταία του πνοή.

Η γυναίκα του, Λαμπρινή

Τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν, χτες, 21 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, στις 7 Ιούλη 1991, ο σύντροφος ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, στέλεχος του Κόμματος στη Λαμία Φθιώτιδας. Ο σ. Αποστόλης οργανώθηκε στα χρόνια της γερμανικής κατοχής στο Κόμμα και στο ΕΑΜ, υπηρέτησε στον ΕΛΑΣ, τραυματίστηκε στον ηρωικό Δεκέμβρη. Ανέλαβε ευθύνη στην Λαϊκή Πολιτοφυλακή Λάρισας και πιάστηκε το καλοκαίρι του 1945. Βασανίστηκε, πέρασε από στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο, φυλακίστηκε σε Λάρισα, Καρδίτσα. Στάλθηκε εξορία στη Γυάρο και, στη συνέχεια, στο Μακρονήσι. Με την απόλυσή του, δούλεψε στην ΕΔΑ Φθιώτιδας. Ενώ, με την μεταπολίτευση, το 1974, υπήρξε μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και της ΕΕ της ΕΠ Στερεάς έως το τέλος της ζωής του, το 1991. «Εφυγε» ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 66 χρόνων, μέσα στη δίνη της κρίσης, δίνοντας τη μάχη για το Κόμμα ενάντια στον οπορτουνισμό και τον ΣΥΝ.

ΚΗΡΥΚΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΚΗΡΥΚΟΣ ΠΑΝΟΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του και συντρόφισσα στη ζωή και τον αγώνα, προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

Ευσταθία Κουτσούμπα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συζύγου μου, ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, που κλείνουν, σήμερα, 13 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Καστοριάς, 120 ευρώ.

Ο σύζυγος

***

ΦΩΤ.

Δε θα ξεχάσω τον αγαπημένο φίλο και σύντροφο, ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου - Κουκακίου.

Βασίλης Κηρύκος

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αδελφών μου ΠΑΝΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΗΡΥΚΟΥ που σαν μέλη του Κόμματος αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος της ζωής τους, διαθέτω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

Ο αδελφός τους, Βασίλης Κηρύκος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ο φίλος και σύντροφός του, Μπατζάκας Περίανδρος, προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκεών.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΡΑΜΙΑΔΗ (φωτ.), και στη μνήμη των αγωνιστών συντρόφων του: ΛΑΜΠΗ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΛΑΜΠΡΟΥ (Λαυρέντη) ΣΑΛΑΣΙΔΗ, ΗΛΙΑ ΕΜΗΡΖΑ, ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ, ΓΙΩΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΜΟΙΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΝΑΔΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΝΑΔΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΜΗΡΖΑ, ΚΑΠΙΔΗ ΧΑΡΗ -ΚΠ, ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΓΙΑΓΚΟΥ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΝΤΙΝΟΥ, ΚΥΜΙΑΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΚΥΜΙΑΤΖΗ ΚΟΥΛΑΣ, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ ενίσχυση.

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Τσαραμιάδη Δέσποινα

***

ΦΩΤ.

Στην άσβεστη μνήμη της κόρης μου, ΦΛΩΡΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ - ΛΙΔΩΡΙΚΗ, που, στις 10 Ιούλη, γίνονται 2 χρόνια που «έφυγε» για το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δε θα την ξαναδώ να έρχεται στην Ικαρία το καλοκαίρι.

Στη μνήμη της, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ευδήλου Ικαρίας.

Η μητέρα της, Δέσποινα Τραχανατζή.

* Επίσης, προσφέρουν, στη μνήμη της, οι θείοι της: Φιλίτσα 50 ευρώ, Κούλα 20 ευρώ και Νίκος 20 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Πριν ένα χρόνο, στις 8.7.2011, «έφυγε», ξαφνικά, από τη ζωή ο σύντροφος μας ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ, εκπαιδευτικός. Το κενό που άφησε πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Σε ολόκληρη την αγωνιστική πορεία του παρέμεινε αταλάντευτα πιστός στα ανώτερα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, είχε δραστήριο ρόλο στα εκπαιδευτικά ζητήματα στη Λακωνία, όπως και στην κοινωνική ζωή του χωριού του, τις Κροκεές.

Στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

* Επίσης, στη μνήμη του, σύντροφοί του και φίλοι του Κόμματος από τις Κροκεές και τη Σπάρτη, προσφέρουν στη ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ 250 ευρώ.

* Ακόμα, η Αρετή Καραμπούκαλου, προσφέρει στη μνήμη του νονού της, ΘΟΔΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, 50 ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΑΝΘΟΥΛΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΑΝΘΟΥΛΑ
* Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και αχώριστου συναδέλφου και φίλου, ΘΟΔΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, που «έφυγε», ξαφνικά, πριν ένα χρόνο, προσφέρω για τις ανάγκες του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Παιδείας Λακωνίας.

Δ. Μ.

***

ΦΩΤ.

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, από την Ανδριανή Δράμας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχία, προσφέρω 200 ευρώ στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, Σταματία Γεωργιάδη

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΙΩΑΝΝΑΣ (Γιαννούλας) ΖΑΓΓΑΝΑ, ηρωίδας της καθημερινής ζωής, και ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΓΑΝΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από τη Λεύκα Δομοκού Φθιώτιδας, όπως και στη μνήμη του αδερφού μου, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΓΓΑΝΑ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που σκοτώθηκε το 1949, προσφέρω στο ηρωικό, τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», για την ενίσχυση του αγώνα μας.

Γιάννης Ζαγγανάς, δημοσιογράφος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στο Κόμμα, ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Δήμητρα Γαρυφαλλάκη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου φίλης και συναδέλφισσας ΜΑΡΙΝΑΣ ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΚΗΡΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΗΡΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μια συνάδελφός της

***

ΦΩΤ.

Ο Στάθης Βλάχος (Κωστάρας), στη μνήμη της συζύγου του ΣΟΦΙΑΣ (ΒΛΑΧΟΥ) που «έφυγε» δύο χρόνια πριν, στις 2 Ιούλη 2010, προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αιγάλεω, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΒAΓΓΕΛΗΣ ΚΑΪΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει για ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Τρικάλων.

* Επίσης, στη μνήμη του θείου και συντρόφου τους, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΪΚΗ, ο Κώστας Κοτούπας και η Ζωή Τσιάμη προσφέρουν 30 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Σήμερα Κυριακή 8 Ιούλη, συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Πιστός ως το τέλος της ζωής του στο Κόμμα που πάλεψε και αγωνίστηκε, το αγαπημένο του ΚΚΕ.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ των ΕΒΕ Πάτρας.

Τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, στις 29 Ιουνίου, ο αταλάντευτος αγωνιστής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ. Εζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας, μένοντας πιστός στα ιδανικά του Κόμματος.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Κέρκυρας, τα παιδιά του Ρίζος και Λασκαρώ, ο εγγονός του Απόστολος.

ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΖΑΓΓΑΝΑ
ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΖΑΓΓΑΝΑ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΗ που «έφυγε» πρόσφατα, το Μάη του 2012, η σύζυγος Βασιλική, τα παιδιά του και ο εγγονός του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κέδρου Καρδίτσας.

***

ΦΩΤ.

Ο ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε κτηνίατρος και εργάστηκε ως ιχθυολόγος. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής αγωνίστηκε ως Αετόπουλο και, αργότερα, ΕΠΟΝίτης, υπήρξε στέλεχος στην περιοχή. Για την αντιστασιακή δράση του βασανίστηκε επανειλημμένα. Το 1965 έγινε μέλος του ΚΚΕ και πάλεψε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού μέχρι το τέλος της ζωής του, το Μάρτη του 2012.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ελληνορώσων προσφέρουν, στη μνήμη του, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΡΑΠΑΚΗ. Στάθηκε, πάντα, με σεμνότητα, στο πλευρό του Κόμματος και αγωνίστηκε στους χώρους δουλειάς που βρέθηκε.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 120 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Περιστερίου.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ. Ο Αλέκος θα είναι πάντα για μας παράδειγμα συζύγου, πατέρα και, πάνω απ΄ όλα, συντρόφου.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που με αφοσίωση και σεμνότητα υπηρέτησε, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ιωαννίνων

H γυναίκα του, Βάσω

οι κόρες του, Αθηνά και Ελένη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑ προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ 400 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Συγγενείς, φίλοι και σύντροφοί του


ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗΣ

Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη
Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη

Καραχάλιος Κώστας
Καραχάλιος Κώστας

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΥ
ΜΑΡΙΝΑ ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΑΜΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΑΜΙΑΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΪΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΪΚΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ