Κυριακή 8 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ - ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΟ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε την Πέμπτη τη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο επίπεδο του 0,75%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει διαμορφωθεί ιστορικά το επιτόκιο της ΕΚΤ, το οποίο από το Δεκέμβρη του 2011 είχε διαμορφωθεί στο 1%. Αναλόγως αναπροσαρμόζονται όλα τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων που είναι συνδεδεμένα με τα βασικά επιτόκια του ευρώ.

ΚΙΝΑ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ. Σε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε και η κεντρική τράπεζα της Κίνας, σε μια προσπάθεια τόνωσης της κινεζικής οικονομίας που παρουσιάζει επιβράδυνση. Μετά τη δεύτερη μείωση σε διάστημα δύο μηνών, το βασικό επιτόκιο καταθέσεων διαμορφώνεται στο 3%. Παράλληλα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το επιτόκιο δανεισμού ενός έτους κατά 31 μονάδες βάσης, στο 6%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, το κατώτερο όριο των επιτοκίων δανεισμού διαμορφώνεται πλέον στο 70% των βασικών επιτοκίων.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ. Τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των χρηματιστηρίων του Τόκιο και της Οσάκα, από την οποία αναμένεται να προκύψει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στην Ασία και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, ενέκριναν οι αρχές ανταγωνισμού της Ιαπωνίας. Η έγκριση της συγχώνευσης έρχεται σε μια περίοδο που η ζήτηση για πωλήσεις νέων μετοχών στην Ιαπωνία έχει μειωθεί εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ