Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Δυσκολίες και ερωτηματικά για «αιώνιους»

Eρωτηματικά, προβληματισμό αλλά και πίστη ότι έστω και στα δύσκολα μπορούν να τα καταφέρουν είναι τα συναισθήματα που άφησε στους αιώνιους του ελληνικού μπάσκετ Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 3ο όμιλο και ο Παναθηναϊκός στον 5ο, που με βάση τις ομάδες που συμμετέχουν θεωρούνται από τους πιο δύσκολους της Α` φάσης. Οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Κάχα Λαμποράλ, την Αναντόλου Εφές, τη Ζαλγκίρις, τη Μιλάνο και τη νεοφώτιστη στο τουρνουά Τσεντεβίτα με την τουρκική και την ιταλική ομάδα να είναι οι πιο δύσκολες.

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Κίμκι, η Φενερμπαχτσέ, η Ολίμπια Λουμπλιάνας, αλλά και ο νικητής που θα προκύψει από τα προκριματικά της Ευρωλίγκας και θα πάρει το τελευταίο «εισιτήριο» για τη διοργάνωση. Ομιλος που θεωρείται ακόμα πιο δύσκολος σε σχέση με αυτόν του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις φέτος στη διοργάνωση όπως η Φενερμπαχτσέ και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο γενικός διευθυντής της ομάδας Χρήστος Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην κλήρωση των «ερυθρολεύκων» και δήλωσε πως ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να καταφέρει ό,τι κατάφερε την περασμένη χρονιά. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο όμιλος περιλαμβάνει δυσκολίες.

Για τον Παναθηναϊκό, την κλήρωση σχολίασε ο νέος τεχνικός της ομάδας Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον όμιλο του τριφυλλιού ως τον πιο δύσκολο της διοργάνωσης.

Κατά τα άλλα, στον Β' όμιλο, ο οποίος είναι ο πιο εύκολος και πιο... αδιάφορος της πρώτης φάσης θα παίξουν Μακάμπι, Σιένα, Αλμπα Βερολίνου, Ουνικάχα Μάλαγα, Πρόκομ και Σαλόν Σαονέ, ενώ στο Δ' όμιλο δεσπόζει η παρουσία των Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ακολουθούν Παρτιζάν, Λιέτουβος Ρίτας, Μπάμπεργκ και Μπεσικτάς.

  • Για τα προκριματικά της διοργάνωσης, απ' τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τους ομίλους στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Καντού της Ιταλίας είχαν ως εξής: Ούνικς Καζάν - Ουλμ, Λε Μαν - Ντόνετσκ, Νίμπουργκ - Οστάνδη και Καντού - Λουκόιλ Ακαντέμικ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ