Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
Συνέχεια στο ωμό πραξικόπημα

Στο Συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (έγινε στις αρχές του Απρίλη 2012) οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησαν στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο με την ονομασία Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία (ΠΔΣ) απέναντι στην Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) Τυφλών, που στηρίζεται από τις αγωνιστικές δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Πέρα απ' την πολιτική διάσταση της συγκρότησης αυτού του «μαύρου μετώπου», η Εφορευτική Επιτροπή, που -κατά πλειοψηφία- ήταν ελεγχόμενη απ' την ΠΔΣ με ωμό και πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε 2 έδρες των δυνάμεων της ΕΣΚ Τυφλών απ' το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Η ΕΣΚ Τυφλών πήρε 19 ψήφους και η ΠΔΣ πήρε 91 ψήφους. Με την απλή αναλογική που προβλέπει το καταστατικό, θα έπρεπε ο συνδυασμός της ΕΣΚ Τυφλών να πάρει 4 έδρες στο ΓΣ της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, με το «έτσι θέλω», η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να δώσει 23 έδρες στην ΠΔΣ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και 2 έδρες στην ΕΣΚ Τυφλών. Δηλαδή, ενώ η ΕΣΚ Τυφλών πήρε σε ψήφους ποσοστό 17,5%, σε έδρες πήρε μόλις 8%!

Μετά από πιέσεις της ΣΕΑΑΝ αναπήρων οι «σύμμαχοι» είπαν ότι θα επανεξετάσουν -αφού συμβουλευτούν και νομικούς- το ζήτημα στο πρώτο ΓΣ της Ομοσπονδίας. Το ΓΣ έγινε προχτές αλλά και πάλι οι «σύμμαχοι» δε θέλησαν να επανεξετάσουν το θέμα παρά την επιμονή της ΕΣΚ Τυφλών. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της κατάγγειλαν την ΠΔΣ και αποχώρησαν τονίζοντας ότι και με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να κρατάνε χειραγωγημένο το κίνημα των αναπήρων τη στιγμή που σφαγιάζονται τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ