Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ
Τείχος αντίστασης για την ΕΒΖ

Συνάντηση με το ΔΣ των εργαζομένων του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, πραγματοποίησαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν, προκειμένου να οργανωθεί ένα τείχος αντίστασης στο ξεπούλημα της ΕΒΖ από τους εργάτες, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι συνδικαλιστές κατέθεσαν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και παρεμβάσεων που θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες και, με κινητοποιήσεις, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν τα σωματεία τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αναδείχθηκαν οι ολέθριες συνέπειες που θα έχει η πώληση της ΕΒΖ για τους εργάτες στα εργοστάσια (εποχιακούς και μόνιμους), για τους μικρομεσαίους αγρότες και τους επαγγελματίες των νομών της περιοχής.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ, παρουσιάζοντας τη θέση του ταξικού κινήματος ξεκαθάρισαν ότι η χώρα έχει δυνατότητες ανάπτυξης της τευτλοκαλλιέργειας, ώστε να ικανοποιεί τις εγχώριες ανάγκες, χωρίς να κλείσει κανένα εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ