Κυριακή 15 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περιμένουν μεγάλα κέρδη

Συγκρατήστε την είδηση, επειδή τα επόμενα χρόνια το σχετικό θέμα θα απασχολήσει πολύ την καθημερινότητα των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά θα εξηγήσει και πολλές από τις σημερινές διεργασίες στον ενεργειακό, ηλεκτροπαραγωγικό τομέα.

Η διαβόητη «ΖΗΜΕΝΣ», σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο βιομηχανιών ηλεκτρισμού EURELECTRIC, εγκατέστησε πρόσφατα δύο σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον εξωτερικό χώρο των γραφείων των Γενικών Διευθύνσεων Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εγιναν και τα εγκαίνια από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον επίτροπο Ενέργειας.

Η ηλεκτροκίνηση προωθείται συστηματικά και είναι βέβαιο ότι θα θεσμοθετηθεί από την ΕΕ τα επόμενα χρόνια. Την θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, τόσο του ενεργειακού τομέα, όσο και της αυτοκινητοβιομηχανίας και των εταιρειών που μπορούν να αναπτύξουν τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται στο πετρέλαιο του μέλλοντος και οι απαιτήσεις θα είναι τεράστιες. Η πολιτική που ασκεί σήμερα η ΕΕ προετοιμάζει το έδαφος υπερκερδοφορίας της «επόμενης μέρας» για το μεγάλο κεφάλαιο. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο, οι χρήσεις θα πολλαπλασιαστούν, οι εξαρτήσεις οικονομικές και πολιτικές μεταβάλλονται.

Αλλά ένα είναι σίγουρο. Εάν δεν αλλάξει κάτι, εάν οι εργατικοί- λαϊκοί αγώνες δεν ανατρέψουν το σάπιο καθεστώς, τότε εκεί που κάποιες εργατικές, λαϊκές οικογένειες δε θα μπορούν να πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα, οι εταιρείες θα μετράνε υπερκέρδη φορτίζοντας τα νέα αυτοκίνητα κάποιων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ