Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Σε κατάσταση ασφυξίας λόγω καύσωνα - νέφους

Το φονικό δίδυμο του καύσωνα και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χτύπησε χτες για πέμπτη συνεχόμενη μέρα το Λεκανοπέδιο Αττικής, υποθηκεύοντας την υγεία των εκατομμυρίων κατοίκων του. Ιδιαίτερα ο δηλητηριώδης ρύπος του όζοντος, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις σημείωνε χτες για αρκετές ώρες μετά τις 12 το μεσημέρι, ρεκόρ του έτους.

Συγκεκριμένα πάνω από το όριο συναγερμού των 240 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα μετρήθηκε σε τρεις σταθμούς: Θρακομακεδόνων (343 μικρογραμμάρια), Λυκόβρυσης (291) και Αγίας Παρασκευής (251), ενώ το προσέγγισε στο Μαρούσι (236) και στα Λιόσια (228).

Το ΥΠΕΚΑ αρκέστηκε και πάλι στις ίδιες αναποτελεσματικές συστάσεις, περί μείωσης της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων, αποφυγή διακίνησης υγρών καυσίμων κ.ά.

Οδηγίες προς ...νεφόπληκτους εξέδωσε και το Υπουργείο Υγείας, αναφέροντας: «Ατομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ