Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Ανέλαβαν αναγκαστική υπηρεσία

Με επιφύλαξη υπέγραψαν χτες οι 30 νοσηλευτές του «Αγία Βαρβάρα» την ανάληψη υπηρεσίας στον «Αττικόν», όπου μετακινήθηκαν αναγκαστικά στα πλαίσια των συγχωνεύσεων υγειονομικών μονάδων των νοσοκομείων.

Οι 30 νοσηλευτές πήγαν στο «Αττικόν» μαζί με το σωματείο του «Αγία Βαρβάρα» δηλώνοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Η οργανική θέση μου είναι στο "Αγία Βαρβάρα" και η μετακίνησή μου επιβλήθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή μου» και χωρίς να ληφθούν υπόψιν βασικά κριτήρια που αναφέρει ο νόμος αλλά και άλλα, όπως «ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση της υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση και η τυχόν συνυπηρέτηση συζύγου, αλλά και οποιοδήποτε άλλο, όπως π.χ. η ηλικία, έτη υπηρεσίας ή οποιοσδήποτε άλλος εξαιρετικός λόγος, ο οποίος θα μπορούσε να αποκλείει τη μετακίνηση». Τα κριτήρια αυτά, οποιασδήποτε φύσης κι αν είναι, «είναι πάντως, σύμφωνα με το νόμο, δεσμευτικά, με την έννοια ότι το αρμόδιο όργανο, το οποίο αποφασίζει τη μετακίνηση οφείλει να τα λάβει υπόψη του, προτού αυτή διενεργηθεί, στην αντίθετη δε περίπτωση η μετακίνηση είναι παράνομη και ακυρωτέα».

Επίσης το Σωματείο των εργαζομένων κατέθεσε αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης για τη μετακίνηση των 30 νοσηλευτριών γιατί αποδυναμώνει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» σε βαθμό που να μην μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς και να καλύψει πλήρως τις τεράστιες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης που υπάρχουν στις ήδη υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτικής Αθήνας. Επίσης το Σωματείο συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για το συντονισμό με τους φορείς της περιοχής αλλά και τα σωματεία των νοσοκομείων που βρίσκονται στην «ίδια μοίρα των συγχωνεύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ