Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στην ίδια ρότα της διάλυσης της Παιδείας

Συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον υπουργό Παιδείας

Επιμονή στην εφαρμογή του «νέου σχολείου» της ημιμάθειας, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προκειμένου να το υλοποιήσουν και ...συμπάθεια, εισέπραξαν οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στη χτεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι προτεραιότητα είναι και για τη νέα ηγεσία η εφαρμογή του «ψηφιακού σχολείου», το οποίο εντάσσεται στο μοντέλο εκπαίδευσης που θέλει η αγορά. Η δε πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δεν πήρε θέση για το νέο σχολείο, το οποίο έχει στηρίξει με τη στάση της.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών, ο υπουργός εκτίμησε ότι κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τη ΔΟΕ και ότι η τοποθέτησή της είναι ταυτόσημη με τις θέσεις που και ο ίδιος διατύπωσε στις προγραμματικές δηλώσεις. Υποσχέθηκε δε διάλογο για να καθορίσουν οι δυο πλευρές από κοινού τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, που θα κάνει τον εκπαιδευτικό υπηρέτη της πολιτικής της αμορφωσιάς, των δεξιοτήτων, του σχολείου της αγοράς. Αλλωστε και η πλειοψηφία της ΔΟΕ προσήλθε με αίτημα να εφαρμοστεί μια «καλή αξιολόγηση», γι' αυτό και δήλωσε ευχαριστημένη από τη στάση του υπουργού και ζήτησε την αναβολή της εφαρμογής της. Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας μίλησε μεν για αξιολόγηση που δε θα «τιμωρεί» τον εκπαιδευτικό, ωστόσο αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το νόμο για το νέο μισθολόγιο που συνδέει μισθό και «αξιολόγηση».

Σε ό,τι αφορά μια σειρά άμεσα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι ιδιαίτερα οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές, ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει αργότερα, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των διορισμών φέτος θα είναι περίπου 1.000, τη στιγμή που αναμένεται να φύγουν από την εκπαίδευση 5.000 εκπαιδευτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ