Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Η καθυστέρηση οδηγεί σε αποτυχία

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ενώ το αγροτικό εισόδημα, για μια ακόμα χρονιά, μειώθηκε κατά 5,6% το 2011 και οι παραγωγοί έχουν καταβάλει κανονικά την εισφορά δακοκτονίας μέσω των ελαιοτριβείων, εν τούτοις η καταπολέμηση ουσιαστικά του δάκου δεν έχει ξεκινήσει ή εκεί που ξεκίνησε είναι τόσο πολλές οι ελλείψεις σε προσωπικό ή μέσα που οδηγείται σε αποτυχία.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Μ. Χαρακόπουλος επιχείρησε με διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι έγιναν διπλές βουλευτικές εκλογές, να εξωραΐσει την κατάσταση και την απαράδεκτη καθυστέρηση στη δακοκτονία.

Ομολόγησε ότι υπήρξε δραματική μείωση του απαραίτητου προσωπικού, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο με αρκετή καθυστέρηση ενέκρινε την πρόσληψη μόνο 1.500 ατόμων από τα 3.666 που είχαν εγκριθεί. Κατά τον υφυπουργό, δυσκολίες παρουσιάζονται και γιατί πρέπει να συντονιστούν διαφορετικές υπηρεσίες χωριστών υπουργείων ενώ αναφερόμενος σε συγκεκριμένες περιοχές είπε απλώς ότι στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός προμήθειας του αναγκαίου υλικού, ενώ στη Λάρισα ανέφερε ότι «το προσεχές διάστημα» χωρίς να το προσδιορίσει να αρχίσει η έναρξη της δακοκτονίας.

Στην παρέμβασή του, ο Ν. Καραθανασόπουλος παρατήρησε ότι ο υφυπουργός προσπάθησε να εφεύρει δικαιολογίες όπως οι εκλογές για την εγκληματική καθυστέρηση της δακοκτονίας, τονίζοντας ότι εάν αργήσει η διαδικασία τότε δε θα έχει καμία αποτελεσματικότητα στην προστασία της παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό της καθυστέρησης, είπε, ότι ενώ η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού είχε οριστεί για την αρχή του έτους χρειάστηκε να περάσει ένα εξάμηνο μέχρι να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και μάλιστα με μειωμένο τον αρχικό αριθμό που προβλεπόταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ