Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Παρέμβαση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών πραγματοποίησαν, την περασμένη Δευτέρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Νέας Σμύρνης, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται και φέτος στην περιοχή.

Οπως ήδη έχει δηλώσει η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ), τη φετινή χρονιά το 60% των παιδιών που αναμένεται να φιλοξενηθούν στους σταθμούς θα επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ και το 40% με κοινωνικά κριτήρια του δήμου. Συγκεκριμένα, 240 παιδιά αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ όπως και 81 ακόμα νήπια που φιλοξενούνται στην «Εθνική Στέγη». Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στο δήμο φέτος έγιναν περίπου 285 αιτήσεις για νήπια και 135 για βρέφη, η δημοτική αρχή από αυτές τις θέσεις, κράτησε μόνο 75 για βρέφη ακυρώνοντας αιτήσεις που αφορούσαν νήπια και ζητώντας νέα υποβολή τους μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ. Μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή δεν έχει πει κουβέντα πόσες θέσεις θα διαθέσει για παιδιά που θα εισαχθούν με κοινωνικά κριτήρια, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το αν και κατά πόσο ο δήμος είναι σε θέση να φιλοξενήσει παιδιά με αυτές τις προϋποθέσεις. Κοντά σε αυτά, σοβαρό θέμα μπαίνει και για το προσωπικό καθώς στο δήμο απασχολούνται μόλις 41 υπάλληλοι με μόνιμη σχέση εργασίας και 45 με ελαστικές σχέσεις των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να πάρει απόφαση, ώστε να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, άμεσα μέτρα για τη διεύρυνση των σταθμών, κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, κατάργηση των τροφείων, καμία απόλυση συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ