Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Αλληλοκατηγορίες Ιραν - Ισραήλ για επίθεση στη Βουλγαρία

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Η βομβιστική επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών που σημειώθηκε πρόσφατα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, με πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αποτέλεσε σημείο έντασης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου ο Ιρανός πρέσβης κατηγόρησε ευθέως το ίδιο το Ισραήλ, απορρίπτοντας ως «γελοίες» τις κατηγορίες πως η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

«Η τρομοκρατική ενέργεια θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί μόνο από το ίδιο το καθεστώς, του οποίου η σύντομη ιστορία είναι γεμάτη από πράξεις τρομοκρατίας και δολοφονίες, με στόχο να εμπλακούν άλλοι για να αποκομίσει στενά πολιτικά οφέλη» υπογράμμισε ο Ιρανός Μοχάμαντ Χαζάι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε πει πως εμείς ποτέ δε θα συμμετάσχουμε σε μια τέτοια άθλια απόπειρα κατά αθώων ανθρώπων». Απαντώντας, ο πρέσβης του Ισραήλ στο ΣΑ του ΟΗΕ Χάιμ Βάξμαν δήλωσε ότι «οι παρατηρήσεις αυτές είναι τρομακτικές, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη ότι έρχονται από την ίδια κυβέρνηση που λέει ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια θεωρία συνωμοσίας και αρνείται το Ολοκαύτωμα».

Από τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει υποστηρίξει πως «ομάδα συνωμοτών» εμπλέκεται στην επίθεση καθώς ο καμικάζι αυτοκτονίας δεν έδρασε μόνος του, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των ατόμων που δρούσαν στην ομάδα και αρνήθηκε να στηρίξει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ιράν και η «Χεζμπολάχ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ