Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το τελευταίο «αντίο» στον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο κομμουνιστή Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο απηύθυναν την περασμένη βδομάδα κατά τη διάρκεια της κηδείας του που έγινε στα Λουσικά Αχαΐας, πλήθος συναγωνιστές, σύντροφοι, φίλοι και η οικογένειά του.

Σκεπασμένος με την κόκκινη σημαία, τον αγαπημένο του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» δίπλα και τιμητική φρουρά από τους συντρόφους του, το πλήθος συγκινημένο τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία. Ο σύντροφος Σπ. Σπηλιωτόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, στις 12 Ιούλη.

Τον επικήδειο εκφώνησαν, εκ μέρους της ΕΠ Πελοποννήσου και της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος και εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ ο Γ. Τσαπάρας.

«Ο σύντροφος Σπήλιος ανήκει σε εκείνη τη γενιά κομμουνιστών που ατσαλώθηκε στις πιο σκληρές μάχες για το ΚΚΕ. Ανήκει σε εκείνη τη γενιά των κομμουνιστών που υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ, τις αρχές του και το Σοσιαλισμό, παρά το δυσμενή συσχετισμό για το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα. Αντιπάλεψε τον αντικομμουνισμό και τον οπορτουνισμό, ιδιαίτερα το 1968 και την περίοδο 1989-1991, και όλους αυτούς που ήθελαν και θέλουν το ΚΚΕ να μεταλλαχτεί, από επαναστατικό μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα της εργατικής τάξης, σε κόμμα διαχείρισης και γενικά κόμμα του "αριστερού" χυλού». Να είσαι σίγουρος σ. Σπήλιο, εσύ και χιλιάδες άλλοι έχετε αφήσει πολύτιμη παρακαταθήκη και με το παράδειγμά σας διαπαιδαγωγούνται χιλιάδες νέοι κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, αταλάντευτοι μαχητές του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Στο δρόμο που χάραξες, ακριβέ μας σύντροφε, θα βαδίσουμε αταλάντευτα και αλύγιστα, όπως αλύγιστα και όρθια στάθηκες και εσύ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ