Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - 23ο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΦΙΛΙΑΣ
Εμπρακτη αλληλεγγύη

ΑΒΑΝΑ.--

Στην Κούβα βρίσκονται από τις 21 Ιούλη τα μέλη του 23ου Καραβανιού Φιλίας των Παστόρων της Ειρήνης, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που παραμένουν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ (ο ένας εκ των οποίων υπό το καθεστώς της εποπτευόμενης απελευθέρωσης) και καταδικάζοντας τον απάνθρωπο αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο νησί. Στο 23οΚαραβάνι Φιλίας συμμετέχουν 60 φίλοι της Κούβας από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και το Μεξικό. Υπενθυμίζεται πως το Καραβάνι Φιλίας και Αλληλεγγύης διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1992 από τους «Πάστορες για την Ειρήνη» στις ΗΠΑ.

Τα μέλη του καραβανιού κατάφεραν να συγκεντρώσουν τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας αφού πέρασαν από 100 πόλεις των ΗΠΑ, ενημερώνοντας παράλληλα τον αμερικανικό λαό για τις επιπτώσεις που έχει ο αποκλεισμός στην καθημερινή ζωή των Κουβανών.

Αντιπροσωπεία του Καραβανιού Φιλίας συναντήθηκε με συγγενείς των «5» στο Ορθοπεδικό Νοσοκομείο Φρανκ Παΐς όπου ενημερώθηκαν για τις νομικές εξελίξεις της υπόθεσης των «5», αλλά και για τη διεθνή εκστρατεία απελευθέρωσής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ