Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Να σημάνει συναγερμός!

Κάλεσμα στο λαό απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Σε ανακοίνωση με την οποία καλεί το λαό σε άμεση, μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά της Συρίας και του Ιράν, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι εξελίξεις τονίζουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός! Ο λαός μας μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό και τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, για να αποτραπεί η με οποιοδήποτε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας.

Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα, βίαια, μέσα. Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.

Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να κρίνουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Καλούμε τον ελληνικό λαό να αξιοποιήσει την πείρα του. Με τα προσχήματα περί "δημοκρατίας", "ελευθερίας", "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας", "προστασία των αμάχων" ο ιμπεριαλισμός έχει κάνει μεγάλα εγκλήματα.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν τα όπλα τους για να σκοτώνουν τους λαούς. Εχουν όμως και οι λαοί τα δικά τους, τα όπλα του αγώνα. Οι λαοί δεν παραδίνονται!

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση. Να απαιτήσουμε μαζικά από την κυβέρνηση:

  • Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.
  • Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα. Να μην τηρηθεί καμία "συμβατική υποχρέωση" που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε πιθανό πόλεμο.
  • Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.

Οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να ενταθεί η πάλη του λαού για αποδέσμευση από όλες τις λυκοσυμμαχίες, για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία της επίθεσης του Ισραήλ στη Συρία (2013-05-14 00:00:00.0)
Να γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο (2012-09-04 00:00:00.0)
Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (2012-07-08 00:00:00.0)
Χέρι - χέρι η κρίση και οι πόλεμοι (2012-06-27 00:00:00.0)
Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας (2012-02-18 00:00:00.0)
Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας (2012-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ