Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ»
Απάντηση στον πρώην πρόεδρο του ΣΕΗ

Η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στη «Realnews» ως πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, απαντά στον ηθοποιό με επιστολή που απέστειλε στον Τύπο, θεωρώντας ότι κατ' αρχήν οι απόψεις αυτές εκθέτουν τον ίδιο.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Στράφηκε εναντίον του Ιστορικού Σωματείου του, χαρακτηρίζοντας τη λειτουργία του ως "άρρωστο μηχανισμό που εξυπηρετεί την αδράνεια", έχοντας η ίδια του η παράταξη τη διοίκηση, και μάλιστα μη έχοντας το θάρρος στο ΔΣ να πει τους αληθινούς λόγους της αιφνιδιαστικής για όλους παραίτησής του. Αυτό που στην ουσία έκανε ήταν να προσπαθήσει να πλήξει το κύρος του Σωματείου του πολύπαθου κλάδου μας, την ώρα ακριβώς που το Σωματείο πρέπει να γίνει ο κύριος κορμός συσπείρωσης και αγώνα των ηθοποιών απέναντι στην εργασιακή, και όχι μόνο, επίθεση που δεχόμαστε. Εκκρεμεί βέβαια η ενημέρωση του ΣΕΗ από τον ίδιο, για πιθανές εργασιακές παρασπονδίες, που μάθαμε τυχαία, και αφορούν στο θίασο που εργάζεται. Αλλωστε αυτός ακριβώς μπορεί να είναι και ο αληθινός λόγος της παραίτησής του αφού δεν το αρνήθηκε ως κατηγορία στο ΔΣ. Αυτό εξηγεί και τη διατύπωση ότι "αγνοούμε τη σημερινή πραγματικότητα". Προφανώς εννοεί ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να δεχτούμε υποχωρήσεις ...στις Συλλογικές μας Συμβάσεις».

Τέλος η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» δηλώνει: «θα υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις των ηθοποιών καθώς και κάθε άλλο δικαίωμά τους, με κάθε θυσία, πηγαίνοντας κόντρα στη σημερινή πραγματικότητα που έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, μέχρι την ανατροπή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ