Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3.000 ευρώ, με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επιβλήθηκε στην πολιτική ένωση «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος» (ΚΟΕ). Το πρόστιμο αφορά στην καταγγελία που έκαναν δύο Ελληνες και ένας Ισπανός ότι είχε εκτυπώσει και αναρτήσει σε κεντρικούς δρόμους Αθήνας και άλλων πόλεων μεγάλη έγχρωμη αφίσα με φωτογραφίες των προσώπων τους, οι οποίες είχαν ληφθεί από εκδήλωση. Στην πολιτική αυτή αφίσα αναγραφόταν το σύνθημα «Ο λαός στις πλατείες απαιτεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Οπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, η χρήση των φωτογραφιών τους έγινε χωρίς τη συγκατάθεση τους και χωρίς να ενημερωθούν. Μάλιστα, οι δύο, μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης, υποστήριξαν ότι με την παρουσία τους στην αφίσα δημιουργήθηκε στα υπόλοιπα μέλη η πεποίθηση ότι είναι μέλη ή πολιτικά φιλικοί στην ΚΟΕ, κάτι που ήταν ανακριβές. Η ΚΟΕ διευκρίνισε με έγγραφό της στην Αρχή ότι η επίμαχη φωτογραφία βρέθηκε από μέλος της στο διαδίκτυο και προέβαλε ως επιχείρημα ότι τέτοιου είδους απεικονίσεις εμφανίζονται σε πλήθος αφισών και εντύπου υλικού χωρίς να υπονοείται συσχετισμός των εικονιζομένων με τη δημοσίευση. Ακόμα, διέταξε τη καταστροφή της φωτογραφίας από το αρχείο της ΚΟΕ και την απαγόρευση της αναδημοσίευσης σε άλλες αφίσες.

ΠΑΡΝΗΘΑ: Το ΣτΕ ακύρωσε με απόφασή του το διάταγμα για τον «καθορισμό ζωνών προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας» που εκδόθηκε το 2007, στο σκέλος που επέτρεπε σε συγκεκριμένη ζώνη να εγκατασταθεί η Βιομηχανική και Επιχειρηματική Περιοχή (ΒΕΠΕ) «Τεχνόπολη - Ακρόπολις».

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων ζήτησε αντιπροσωπεία τους σε συνάντηση που είχαν χτες με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευ. Στυλιανίδη. Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει, το προσεχές διάστημα, μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που θα υλοποιούν το αίτημα. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία δήμαρχοι ζητούσαν την ανάκληση του ασυμβίβαστου επαγγελματικής δραστηριότητας.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ των πειθαρχικών οργάνων παύθηκε οριστικά, πριν λίγες μέρες, η εκατομμυριούχος δικαστική υπάλληλος που υπηρετούσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και είχε καταθέσεις 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, που έκρυβε επί 20 χρόνια από τις αρμόδιες αρχές.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ «προσωρινή» χρηματοδότηση της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» (δόθηκαν 32,5 εκατ. ευρώ), στις σήραγγες των Τεμπών έγινε επανεκκίνηση κάποιων εργασιών. Επίσης, πραγματοποιούνται εργασίες στο ανοικτό τμήμα, από την έξοδο της Τ2 (Ομόλιο) έως τον Πυργετό. Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι εργασίες θα διαρκέσουν έως το τέλος του έτους, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεκκίνησης όλων των οδικών αξόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ