Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικά ταξίδια στην Πάρο

Ξεκίνησαν, χτες, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Αρχίλοχος στο Πάρκο Πάρου, με τον Κωστή Μαραβέγια, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μουσικό ρεύμα, με το συνδυασμό βαλκανικών και μεσογειακών ήχων. Τη Δευτέρα, στις 9.30 μ.μ., η Ελλη Πασπαλά θα παρουσιάσει μαζί με τον Τάκη Φαραζή ένα πρόγραμμα πιάνο-φωνή αφιερωμένο αποκλειστικά στο καλό ελληνικό και αγγλόφωνο τραγούδι χρωματισμένο με την γοητεία μιας άλλης εποχής.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., ο Ross Daly συναντά τέσσερις μουσικούς, τους Κέλυ Θωμά, Βασίλη Ρακόπουλο, Αγγελο Πολυχρόνου και Πέτρο Βαρθακούρη, σε μια βραδιά με ιδιαίτερες εκτελέσεις της παραδοσιακής μουσικής της Μεσογείου. Ο Ross Daly, δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων όπως κρητική λύρα, αφγανικό ραμπάμπ, λαούτο, πολίτικη λύρα, σαράνγκι, ούτι, σάζι και ταμπούρ, αλλά και μοναδικός ως συνθέτης, χτίζει τις συνθέσεις του γύρω από τις λεπτές αποχρώσεις και τις ζωντανές συναντήσεις των διαφόρων ήχων των παραδόσεων που έχει μελετήσει.

Τέλος, στις 31 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., στο Cafe Parko του Πάρκου Πάρoυ o Κώστας Καλαφάτης μαζί με τον Γρηγόρη Βασίλα, στο μπουζούκι, θα ερμηνεύσουν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια με τον παλιό, καλό τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ