Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Παρέμβαση με αφορμή τη σύλληψη 79 μεταναστών

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη των 79 μεταναστών στα δυτικά της Ζακύνθου, που προσέγγισαν με ιστιοπλοϊκό, εξέδωσε χτες το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, υπογραμμίζοντας πως με αυτό το περιστατικό, για άλλη μια φορά, αναδεικνύονται με δραματικό τρόπο οι επιπτώσεις από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει: «Η δυστυχία και η φτώχεια που φέρνει ο πόλεμος, καθώς και η αγριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του υπηρετών στο να ξεζουμίζει τους μετανάστες ως φτηνό εργατικό δυναμικό, για όσο τους χρειάζεται, ενώ χωρίς ενδοιασμό να τους χαρακτηρίζει εγκληματίες, ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας, που μεταφέρουν ασθένειες, με τρανταχτά τα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα και άλλες πόλεις, που μαζικά συλλαμβάνουν μετανάστες και τους απελαύνουν.

Είναι καθαρό ότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να κάνουν επίδειξη πυγμής απέναντι στους μετανάστες, αλλά και στους εργαζόμενους συνολικά, καλλιεργώντας παράλληλα το ρατσισμό και την ξενοφοβία στη λογική του "διαίρει και βασίλευε". Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στη συνθήκη Δουβλίνο 2 της ΕΕ και άλλες συνθήκες που δεν επιτρέπουν στους μετανάστες να πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου αποκρύπτουν εσκεμμένα το ζήτημα ακριβώς επειδή υπηρετούν πιστά αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και μόνο τους μέλημα είναι η εξασφάλιση του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε τα σωματεία του νησιού, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες, να απομονώσουν τα διάφορα ρατσιστικά σχήματα που εκδηλώνονται τελευταία και έχουν στόχο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ο μόνος τρόπος στο να φρενάρουμε την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλουν είναι η συσπείρωση και δράση Ελλήνων και μεταναστών στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Απαιτούμε: Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους 79 μετανάστες που κρατούν στο γήπεδο και άμεσα να τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να πάνε στις χώρες που επιθυμούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ