Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
«Χρυσοί» οι Αυστραλοί στα σκάφη 470

Το αυστραλέζικο πλήρωμα πανηγυρίζει την επιτυχία του στα σκάφη τύπου 470 της ιστιοπλοΐας

Associated Press

Το αυστραλέζικο πλήρωμα πανηγυρίζει την επιτυχία του στα σκάφη τύπου 470 της ιστιοπλοΐας
Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 470 ανδρών στην ιστιοπλοΐα κατέκτησαν οι Μάθιου Μπέλτσερ και Μάλκολμ Πέιτζ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Αυστραλοί ιστιοπλόοι, ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους με 22 βαθμούς ποινής. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανοί Λιούκ Πέισενς και Στούαρτ Μπίθελ με 30 βαθμούς. Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος οι Λούκας Καλαμπρέσε και Χουάν ντε λα Φουέντε από την Αργεντινή με 63 βαθμούς ποινής.

ΠΟΛΟ (Γ): Οι ΗΠΑ είναι η πλέον επιτυχημένη ομάδα στην υδατοσφαίριση γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς με την άνετη νίκη της επί της Ισπανίας με 8-5 στον τελικό των Αγώνων του Λονδίνου είναι πια η μοναδική εθνική ομάδα που έχει ανέβει στο βάθρο από το Σίνδεϊ το 2000 και έπειτα όταν και το άθλημα μπήκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Γ): Η γυναικεία ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατέκτησε για τρίτη διαδοχική φορά το χρυσό μετάλλιο νικώντας με 2-1 την Ιαπωνία στο «Γουέμπλεϊ». Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τις Αμερικανίδες, η Κάρι Λόιντ η οποία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 8' και πέτυχε το 2-0 στο 54΄από την άκρη της περιοχής με ωραίο σουτ. Για τις Γιαπωνέζες σκόραρε στο 63 η Ουγκίμι.

ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ (Γ): Η Αυστραλία κατέλαβε την 5η θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά χόκεϊ γυναικών, καθώς στον αγώνα κατάταξης, επικράτησε 2-0 της Κίνας. Τα τέρματα των νικητριών σημείωσαν οι Σουλτζ (49 πεν) και Κλόζε (60).

ΠΟΛΟ (Α): Η Ισπανία επικράτησε στους άνδρες με 8-7 των ΗΠΑ και θα διεκδικήσει την 5η θέση από τον νικητή της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης Ουγγαρίας-Αυστραλίας.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ (Α): Ο Βρετανός, Λουκ Κάμπελ, νίκησε στα σημεία 20-11 τον Ιάπωνα, Σατόσι Σιμίζου στον ημιτελικό της κατηγορίας των 56 κιλών στην πυγμαχία και έτσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της συγκεκριμένης κατηγορίας. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Ιρλανδό, Τζον Νέβιν, ο οποίος επικράτησε με 19-14 στα σημεία του Κουβανού, Λάθαρο Αλβαρεζ, για την ίδια κατηγορία. Στα 49κ. ο Κινέζος Ζίμινγκ Σου νίκησε στον ημιτελικό στα δεύτερα σημεία τον Ιρλανδό, Πάντι Μπαρνς, και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Ταϊλανδό, Καέο Πονγκπράιον, ο οποίος στον έτερο ημιτελικό νίκησε 13-12 τον Ρώσο, Νταβίντ Αγιαραπετιγιάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ