Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΠΚΑ
Προσοχή στους «αετονύχηδες» επαγγελματίες

Την προσοχή των τελευταίων εκδρομέων, όσων τα καταφέρουν, του καλοκαιριού, που συνήθως συμπίπτει με τις μέρες γύρω από το Δεκαπενταύγουστο, εφιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), απέναντι στους «αετονύχηδες» που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν με κερδοσκοπικές πρακτικές. Μεταξύ άλλων συνιστά:

  • Να ελέγχεται πάντα η καθαριότητα του χώρου στον οποίο πρόκειται να διανυκτερεύσει ή να φάει κανείς.
  • Να ζητάμε πάντα τιμοκατάλογο, είτε του καταλύματος, είτε του εστιατορίου, του κέντρου διασκέδασης κλπ., πριν παραγγείλουμε. Στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων, όπως νωπά ή κατεψυγμένα, εισαγωγής ή ντόπια κ.ά.
  • Ζητάμε απόδειξη πληρωμής και ελέγχουμε τις χρεώσεις με βάση τον τιμοκατάλογο, πριν πληρώσουμε.
  • Δεν πληρώνουμε κουβέρ που έχει καταργηθεί ή οποιοδήποτε άλλο φαγητό ή ποτό μας προσφέρεται χωρίς να το έχουμε παραγγείλει.
  • Σε περίπτωση που ο καταστηματάρχης δείξει απροθυμία να ανταποκριθεί στις λογικές και νόμιμες απαιτήσεις μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να φύγουμε από το συγκεκριμένο κατάλυμα, εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης κ.ο.κ.
  • Εάν το κατάλυμα που διανυκτερεύουμε δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουμε συμφωνήσει, μπορούμε να καταγγείλουμε το γεγονός στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και αρνούμαστε να πληρώσουμε το ποσό που έχει προσυμφωνηθεί βάσει των συγκεκριμένων προϋποθέσεων που τελικά δεν πληρούνται στην πράξη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ