Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Οξύτατο το πρόβλημα της λειψυδρίας

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για τη λειψυδρία στα Χανιά που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Δ. Μανωλάκου, Ν. Μωραΐτης και Σπ. Χαλβατζής, στην οποία ανάμεσα στα άλλα σημειώνουν:

«Στην περιοχή του Ελαφονησίου (Χρυσοσκαλίτισσα) μια λιμνοδεξαμενή (Αγ. Θεοδώρων), που είχε κατασκευάσει το υπουργείο Γεωργίας τη δεκαετία του ΄90, έπαθε σοβαρή ζημιά με αποτέλεσμα να χαθεί όλο το νερό που ήταν αποθηκευμένο και να μείνουν χωρίς νερό τουλάχιστον 1.000 στρέμματα κηπευτικών και δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα. Στην ίδια περιοχή και την ίδια περίοδο είχε κατασκευαστεί άλλη μια λιμνοδεξαμενή (Χρυσοσκαλίτισσα) από το υπουργείο Γεωργίας που ποτέ δε λειτούργησε λόγω κακοτεχνιών και που η μελέτη αποκατάστασης εκκρεμεί χρόνια τώρα στο υπουργείο σας.

Λόγω της λειψυδρίας οι αγρότες του Ν. Χανίων αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο το αγροτικό τους εισόδημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός,

  • Τι μέτρα θα παρθούν από το υπουργείο για να αντιμετωπισθεί άμεσα και γρήγορα το πρόβλημα άρδευσης των καλλιεργειών στις περιοχές Χρυσοσκαλίτισσας, Λιβάδια και τι μέτρα θα παρθούν για την γρήγορη αποκατάσταση των δυο λιμνοδεξαμενών ή τη χωροθέτηση νέας.
  • Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη και η δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενής του Πλατάνου, όπου το νερό από τις γεωτρήσεις έχει γίνει υφάλμυρο και κινδυνεύει να καταστραφεί το έδαφος όπου καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα πρώιμων κηπευτικών.
  • Πότε θα δημοπρατηθούν τα φράγματα της Λεκάνης του Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη, Παπαδιανών) που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας συνολικά στο Νομό Χανίων με χαμηλό κόστος λόγω υψομέτρου, δεδομένου ότι η μελέτη τους έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ