Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Τα πουλιά»

Το 1963, μετά από τρία χρόνια απουσίας από τον κινηματογράφο, ο Χίτσκοκ επιστρέφει γυρίζοντας την ταινία «Τα πουλιά», εμπνευσμένος από μια νουβέλα της Δάφνης ντι Μοριέ. Την ταινία αυτή θα προβάλει το STAR στις 03.30.

Ο Μιτς και η Μελανί φτάνουν στη Μοντέγκα Μπέι, ένα παραλιακό χωριό, στο οποίο μένει η μητέρα του Μιτς. Ενώ στην αρχή ο τόπος φαντάζει ιδανικός για ηρεμία και ξεκούραση, κάποια στιγμή, κάτω από μια ανεξήγητη αιτία, τα πουλιά αρχίζουν να φέρονται εχθρικά προς τους ανθρώπους. Γρήγορα οι κάτοικοι του Μοντέγκα Μπέι αρχίζουν να τρομοκρατούνται από τις απειλητικές επιθέσεις των πουλιών.

Στην αρχή τα πουλιά επιτίθενται μόνο στα παιδιά, ύστερα σκοτώνουν τη δασκάλα, αλλά συμβάλλουν στις σχέσεις του ζευγαριού που θα παλέψει ενάντιά τους. Στην πόλη ο άνθρωπος παλεύει ενάντια στις φυσικές δυνάμεις. Η Μελανί μετά τη μάχη της με τα πουλιά θα σωθεί από τον Μιτς και αργότερα θα καταφύγει σ' ένα γυάλινο κλουβί για να προστατευτεί από αυτά.

Στην εξαιρετική και παράλληλα την πιο περίπλοκη ταινία του Χίτσοκ, από όσες είχε γυρίσει, πρωταγωνιστούν οι Ροντ Τέιλορ, Τίπι Χέντρεν, Τζέσικα Τάντι και Σούζαν Πλεσέτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ