Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Ανακοίνωση εξέδωσαν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ

Με αφορμή την απόφαση της Δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο, να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, ιδιωτικοποιώντας στην ουσία την υπηρεσία καθαριότητας και οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία ή σε μισθούς πείνας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαλεβιζίου και το ΠΑΜΕ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται:

«Το κόστος της αποκομιδής προϋπολογίζεται στα 2.250.000 ευρώ για 36 μήνες, ενώ παράλληλα ο Δήμος θα παραχωρήσει στην ανάδοχο εταιρεία 4 απορριμματοφόρα και 1 απορριμματοφόρο ανακύκλωσης.Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με αυτή την απόφαση οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας θα οδηγηθούν στην ανεργία, αφού η ανάδοχος εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να κρατήσει το υφιστάμενο προσωπικό. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που παραμείνει το ίδιο προσωπικό, οι εργαζόμενοι με τις νέες συμβάσεις εργασίας που θα κληθούν να υπογράψουν, θα βρεθούν υπό καθεστώς δουλοπαροικίας, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν με μισθούς πείνας των 400 και 500 ευρώ».

Οπως σημειώνει: «Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει στους δημότες αυτή την υπηρεσία χωρίς να επιδιώκει κανένα οικονομικό όφελος και να φροντίζει για τους εργαζόμενούς του. Αφού όμως η ανάληψη της υπηρεσίας από μια εταιρεία θα της αποφέρει κέρδος, γιατί να μην την κρατήσει ο Δήμος; Γιατί γι' αυτόν η αποκομιδή των απορριμμάτων κρίνεται ασύμφορη; Η αποκομιδή των απορριμμάτων κρίνεται ασύμφορη όταν θα πρέπει να διαθέσουμε από τις τσέπες μας 2.250.000 ευρώ και να μείνουν άνεργοι συμπολίτες μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Καλλικρατικοί Δήμοι, με το πρόσχημα της έλλειψης χρημάτων, σπεύδει να εφαρμόσει ό,τι επιτάσσουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματιών, οι Καλλικρατικοί Δήμοι προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους και τη διευκόλυνση της εφαρμογής των απαράδεκτων σχέσεων εργασίας».

Τέλος, καλεί τη Δημοτική αρχή: «Να ανακαλέσει την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Να διεκδικήσει χρήματα από το κράτος για να διατηρήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα οποιασδήποτε υπηρεσίας που σχετίζεται με την καθαριότητα, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία. Να προχωρήσει σε αγωνιστική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών, των εργαζομένων, των οικογενειών και των παιδιών τους κι όχι σε όφελος των επιχειρήσεων και των κερδών τους. Να δεσμευτεί ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, καμιά ιδιωτικοποίηση. Να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει στους απλήρωτους εργαζόμενους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΠΑΜΕ Μαλεβιζίου θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των δημοτών και των εργαζομένων στο Δήμο Μαλεβιζίου. Θα συνεχίσουν να στηρίζουν κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση και θα επιδιώκουν το συντονισμό με την εργατική τάξη όλου του Δήμου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους "μόνιμους" και συμβασιούχους στο Δήμο Μαλεβιζίου να μας εμπιστευθούν και να συσπειρωθούν στη Λαϊκή Επιτροπή και στο ΠΑΜΕ Μαλεβιζίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ