Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Προετοιμασίες για τις εκλογές

ΑΒΑΝΑ.--

Συνολικά 8,5 εκατομμύρια Κουβανοί είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για τις Γενικές Εκλογές 2012-2013, των οποίων η πρώτη φάση διεξάγεται τον ερχόμενο Οκτώβρη, ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή (CEN). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «CEN», ο αριθμός αυτός ταιριάζει με την πρόσφατη καταμέτρηση του πληθυσμού που στο σύνολό του φτάνει τα 11 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στις 21 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Δημοτικών Συμβουλίων Λαϊκής Εξουσίας, για μία θητεία δύο χρόνων, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων για τις 168 έδρες των Δημοτικών Συμβουλίων Λαϊκής Εξουσίας. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δε συγκεντρώσει το 50% των ψήφων ή υπάρξει ισοψηφία, τότε θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές μία βδομάδα αργότερα. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν εκλογές για τους αντιπροσώπους των Περιφερειακών Συμβουλίων καθώς και του Κοινοβουλίου, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Αλίνα Μπαλσέιρο, δήλωσε πως ήδη έχουν συγκροτηθεί οι εφορευτικές επιτροπές, οι οποίες έχουν εκλέξει τους προέδρους τους. Συνολικά, 78.000 είναι τα μέλη των εκλογικών επιτροπών που θα διασφαλίσουν την ποιότητα και τη σωστή διαδικασία, ενώ οι περιφέρειες και οι δήμοι καθορίζουν τον τόπο διεξαγωγής των συνελεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ