Τρίτη 21 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης

Κορυφώνονται οι προσπάθειες μεμονωμένων ΠΑΕ, Super League, κυβέρνησης και ΟΠΑΠ ΑΕ να... μπαλώσουν την κατάσταση, να «κρυφτούν κάτω από το χαλί» τα σύμφυτα προβλήματα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου. Και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος να μην αναβληθεί αλλά να διεξαχθεί βάσει του προγραμματισμού (το ερχόμενο Σαββατοκύριακο). Ωστε να μην τρωθεί ακόμα περισσότερο το στραπατσαρισμένο προφίλ του - κατ' αυτούς - προϊόντος και η καπιταλιστική αξία του. Επίσης να αποφευχθεί επιχειρηματικός πόλεμος ανάμεσα στις ΠΑΕ αλλά και με άλλες εταιρείες (π.χ. συνδρομητικό κανάλι) λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεών τους (βάσει ρήτρας) σε σχετικές εμπορικές συμφωνίες.

Οπως παραδέχτηκε («Nova ΣΠΟΡ FM 94.6») ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, Γ. Μώραλης, αναφορικά με την πρεμιέρα: «Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια βεβαιότητα. Εμείς ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε κανονικά το πρωτάθλημα. Αν θα ξεκινήσουμε με δεκαέξι ομάδες, αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο (σσ σήμερα) το απόγευμα. Λύνονται σταδιακά τα προβλήματα, όμως ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστος. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια της πολιτείας, της ΕΠΟ και κάποιων άλλων θεσμών».

Η «λύση» των προβλημάτων είναι η διαχρονικά γνωστή. Οι κυβερνήσεις (που ξεζουμίζουν το λαό γιατί υποτίθεται «το ταμείον είναι μείον») «καθαρίζουν» - άμεσα ή έμμεσα - με «ζεστό χρήμα» ή θεσμικές παρεμβάσεις. Κάνοντας, μεταξύ άλλων, κουρελόχαρτα και τους νόμους και τους κανόνες που οι ίδιες θεσπίζουν.

Από την πεπατημένη δεν ξεφεύγουν ούτε οι αθλητικές αρχές. Αν δεν αποδώσουν οι αλχημείες «θα συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. ...Προσπαθούμε ομόφωνα να αλλάξουμε κανονισμούς για να βοηθήσουμε τις ομάδες του συνεταιρισμού. Εχουμε επικοινωνία με την πολιτεία για να δοθεί μία παράταση στις ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο, θα εφαρμοστούν κανονικά οι νόμοι».

Καθοριστική για τις εξελίξεις παρουσιάζεται η σημερινή μέρα, αφού συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα αποφανθεί (;) για τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικών στις προβληματικές ομάδες - ΠΑΕ. Μια από αυτές, ο Αρης, έχει από χτες ένα λιγότερο «πονοκέφαλο». Προεισέπραξε ποσό από την ΟΠΑΠ ΑΕ, το οποίο του εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΠΑΠ ΑΕ - απαντώντας σε επικριτικά δημοσιεύματα - αναφέρει ότι η ικανοποίηση του αιτήματος «βρίσκεται εντός του πλαισίου της χορηγικής σύμβασης, με βάση προδιαγεγραμμένες προβλέψεις». Και προσθέτει ότι το έπραξε και με άλλες ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ). Διαψεύδει κυβερνητική παρέμβαση και επαναλαμβάνει ότι «ενεργεί πάντα με γνώμονα το επιχειρηματικό της συμφέρον, κατά τρόπο απολύτως νόμιμο, που διασφαλίζει τους μετόχους της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ