Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εντυπωσιοθηρία με τη φοροδιαφυγή

Προσπάθεια φτηνής εντυπωσιοθηρίας και αποπροσανατολισμού βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Οικονομικών ενόψει και της αντιλαϊκής καταιγίδας με τα νέα μέτρα που έχουν περιλάβει στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Βάζοντας το μουλάρι μπροστά από το κάρο επιχειρούν να ρίξουν το ανάθεμα στη μικρο-παραβατικότητα, όπως αυτή που εντοπίζει το ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας, απειλούν επίσης με διασταυρωτικούς ελέγχους, όπως για παράδειγμα όσους δε πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2012 και άλλα αντίστοιχα. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, το μέσο ποσοστό παραβατικότητας που διαπιστώθηκε έφθασε το 55,7%, ενώ σε ορισμένες περιοχές οι παραβάτες έφθασαν το 65%-80% των ελεγχθέντων. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν σε μη έκδοση (ή ανακριβή έκδοση) αποδείξεων λιανικής.

Οι κάτοχοι ΙΧ οχημάτων για τους οποίους διαπιστώσουν ότι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτών που πλήρωσαν τα τέλη για το 2012 θα λάβουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσια τέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ