Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας

Εκτάσεις στη Ζάκυνθο, τη Νεμέα και τη Μεσσηνία ζώστηκαν στις φλόγες. Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΚΚΕ

Η εθνική οδός Αθηνών - Τριπόλεως έμεινε για αρκετή ώρα κλειστή

Eurokinissi

Η εθνική οδός Αθηνών - Τριπόλεως έμεινε για αρκετή ώρα κλειστή
Πολλά ήταν τα πύρινα μέτωπα χτες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στη Ζάκυνθο όπου οι πυρκαγιές κατέστρεφαν δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες στις Ανω Βολίμες, στην Εξω Χώρα, τον Υπεράγαθο και τον Αγ. Λέοντα. Αργά χτες το απόγευμα, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει νέο μέτωπο στην περιοχή Κορακονήσι.

Στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην περιοχή Αυλώνας, δίπλα στο φαράγγι της Νέδας, εκδηλώθηκε χτες πυρκαγιά. Οι καταστροφές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τριφυλλίας, είναι μεγάλες καθώς έχασαν τη ζωή τους ζώα, κάηκαν δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ το μέτωπο είχε φτάσει και τα πέντε χιλιόμετρα.

Στην Κορινθία, η φωτιά ξέσπασε στις 14.30 το μεσημέρι στην Αρχαία Νεμέα και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα. Νωρίς το απόγευμα οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό Κορίνθου - Τρίπολης, η οποία παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε (κάταγμα στο πόδι).

Παρέμβαση της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ με αφορμή τις πυρκαγιές. Σε αυτήν σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Απροστάτευτοι είναι οι ορεινοί όγκοι και τα δάση, οι ζωές και το βιος των ανθρώπων. Οι συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι βαριές για τους κατοίκους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, το περιβάλλον, τον τουρισμό. Η Ζάκυνθος είναι μια περιοχή όπου τα τελευταία χρόνια κυρίως είναι από τις υψηλού κινδύνου περιοχές εκδήλωσης πυρκαγιάς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε δασικές εκτάσεις ξεπήδησαν βίλες, ότι οι δασικές περιοχές στο μεγαλύτερο ποσοστό βολιδοσκοπούνται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα π.χ. φωτοβολταϊκά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».


Eurokinissi

Ακόμα, η ΝΕ υπογραμμίζει πως «είναι στάχτη στα μάτια οι δικαιολογίες ότι οι ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό οφείλονται στη γενικότερη έλλειψη τάχα χρημάτων. Πρόκειται για ταξική και πολιτική επιλογή, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός δεν προβλέπει επαρκή χρηματοδότηση για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας. Αντ' αυτού πληθαίνουν τα πακέτα στήριξης σε επιχειρηματικά κεφάλαια. Οι ευθύνες που τους βαραίνουν είναι μεγάλες».

Τονίζει ότι «το ΚΚΕ ζητά αποφασιστικά τη λήψη νέων μέτρων και δημιουργία κατάλληλης υποδομής που θα συμβάλει στην πρόληψη των πυρκαγιών και την άμεση στήριξη και αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος». Και καλεί τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, μαζί με τους κομμουνιστές να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν τα παραπάνω και μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ώστε και τα δάση, οι ορεινοί όγκοι να σταματήσουν να είναι βορά στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ