Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας

Καταγγελία των Οργανώσεων Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, σε βάρος μελών και στελεχών της ΚΝΕ που εξελίχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Σταυρούπολης όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα διεξαχθεί στις 6-7-8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, δύο μέλη της ΚΝΕ προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, γιατί σε έλεγχο στοιχείων που τους έγινε έξω από το χώρο του Φεστιβάλ αρνήθηκαν τον έλεγχο στις τσάντες τους. Το περιστατικό συνέβη δύο μέρες (Σάββατο 18 Αυγούστου) μετά την προσαγωγή τριών μελών της ΚΝΕ και ενός μέλους του ΚΚΕ με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης, σε βάρος των οποίων κατατέθηκε μήνυση από τα αστυνομικά όργανα.

Η επιχείρηση αυτή εκδηλώθηκε με την έναρξη της πανεξόρμησης (εξορμήσεις με υλικό, αφισοκολλήσεις, κ.λπ.) που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την προπαγάνδιση των τριήμερων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και συνεχίζεται.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σημειώνουν: «Η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και η ένταση του αυταρχισμού δεν μας τρομάζει. Με μεγαλύτερο πείσμα και πιο αποφασιστικά θα συμβάλουμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την κατάργηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής που γεννάει βάσανα για το λαό και πλούτη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να συσπειρωθούν στον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Καλούμε όλο το λαό να πάρει, μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του 38ουΦεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή συνεχίζονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και θα κορυφωθούν με το κεντρικό τριήμερο στις 6-7-8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο "Παύλου Μελά" στη Θεσσαλονίκη και στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Αριστοτέλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ