Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Προκαλούν οι δυνάμεις της υποταγής

Καταγγελία της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Να δημιουργήσουν εντυπώσεις προσπαθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Ρόδο, καταφεύγοντας στη γνωστή τακτική της λοιδορίας, χτυπώντας το ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ισχυρίζεται πως ο Κ. Γιαννόπουλος (μέλος κι αυτός του ΔΣ του Σωματείου εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) απέτρεψε έλεγχο που ήθελαν να διενεργήσουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου! Μάλιστα, στην ανακοίνωση του Σωματείου, δίχως καμιά ντροπή, αναφέρουν: «Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο, κατά την οποία βάλλονται εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες θίγουν την ενότητα του κινήματος, προκαλούν δυσπιστία στους εργαζομένους και παρεμποδίζουν τον ελεγκτικό μηχανισμό του σωματείου». Να σημειωθεί, βέβαια, πως η ηγεσία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, πριν βγάλει την παραπάνω ανακοίνωση έχει υπογράψει μειώσεις μισθών 13% στην τοπική κλαδική σύμβαση, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο το ...χεράκι της στο χτύπημα των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει ως «συκοφαντική επίθεση» τα όσα ισχυρίζεται η ηγεσία του ΔΣ και περιγράφει το πώς έγινε το περιστατικό: «Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Σωματείου αντίστοιχα, επισκέφθηκαν τον προσωπάρχη του ξενοδοχείου Paradise (αυτός είναι ο περιβόητος "έλεγχος" τον οποίο ισχυρίζονται ότι έκαναν), λοιδόρησαν και επιτέθηκαν φραστικά στο συνάδελφο Γιαννόπουλο ο οποίος εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, και στη συνέχεια εξέδωσαν μια ανακοίνωση γεμάτη ψευτιές εναντίον του».

Η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους: «Εδώ και τώρα, όσο ακόμα είναι τα ξενοδοχεία ανοιχτά, να στηθούν επιτροπές αγώνα ανά τόπο δουλειάς, να οργανωθεί από τα κάτω η πάλη των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα. Να κάνουν πέρα οι εργαζόμενοι την εργοδοτική ηγεσία που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει τους αγώνες τους. Να οργανωθεί γενική συνέλευση από τα κάτω, με υπογραφές αφού η ηγεσία του Σωματείου την αρνείται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ