Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακιστέος ο 30χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε χτες ο 30xρονος για την αιματηρή ληστεία στην τράπεζα στην Πάρο μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή. Επιπρόσθετα, προφυλακιστέος κρίθηκε και από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, για τις κατηγορίες ένταξης και συμμετοχής στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και κατοχής όπλων και εκρηκτικών, συγκεκριμένα, για εξοπλισμό της «οργάνωσης» που βρέθηκε στο παρελθόν. Ο κατηγορούμενος δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή. Ο συνήγορός του χαρακτήρισε «ισχνά» τα στοιχεία και είπε ότι στη δικογραφία «υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικών που υποστηρίζουν ότι μοιάζει με κάποιον που έκανε παρέα με κατηγορούμενους για συμμετοχή στους "Πυρήνες"».

Από την άλλη, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., δεκάδες αρχεία βρέθηκαν στο φορητό υπολογιστή του κατηγορούμενου, στο σπίτι επί της οδού Τυμφρηστού 21 στη Λαμία. Ο σκληρός δίσκος περιείχε αρχεία σχετικά με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, ανίχνευση κρυφών καμερών, παραβίαση κλειδαριών, κλοπής αυτοκινήτου, εγχειρίδια εκστρατείας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για χρήση και συντήρηση όπλων, ελεύθερων σκοπευτών και χρήσης αμυντικών χειροβομβίδων και υποπολυβόλων. Επίσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκε λογισμικό πλήρους διαγραφής αρχείων από τον υπολογιστή, στρογγυλές σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών, κενά δελτία ταυτοτήτων, άδειες οδήγησης, δελτία ταυτότητας σε διάφορα στάδια επεξεργασίας, στοιχεία και υπογραφές διαφόρων ατόμων, δακτυλικό αποτύπωμα, δελτία ταυτοτήτων πολιτών και ενός αστυνομικού, αρχεία με γραμματοσειρές για ταυτότητες και φωτογραφίες ατόμων τύπου διαβατηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο 30χρονος αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη σε όλα όσα τον κατηγορούν. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έχει πει ότι η λήψη γενετικού υλικού έγινε βιαίως. Για τη δίωξη δύο φορές για το ίδιο αδίκημα, χτες, υποβλήθηκε ένσταση αναίρεσης της διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ