Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα στο Τορόντο

Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», επιλέχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο (6-16 Σεπτεμβρίου 2012), όπου και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της ανάμεσα σε μερικές από τις σπουδαιότερες νέες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά. Ετσι, η ταινία ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές τη διεθνή της πορεία, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τη διεθνή διανομή της από τη Sony Pictures Home Entertainment.

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, που ξεκινάει από τα Ψαρά, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η οποία του παραχωρεί το μονοπώλιο εμπορίας στο χαβιάρι, γίνεται πάμπλουτος και καταλήγει στην Ελλάδα κατά την επανάσταση του 1821 ως μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ενισχύοντας τον απελευθερωτικό αγώνα.

Τον Βαρβάκη υποδύεται ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, ενώ η ντίβα του γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ, τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας. Παίζουν ακόμη, ο Βρετανός Τζον Κλιζ, γνωστός από τις ταινίες των Μόντι Πάιθον και σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ και ο Ισπανός Χουν Ντιέγκο Μπόττο, βραβευμένος για το ρόλο του ιεροεξεταστή στον «Ελ Γκρέκο» του Γιάννη Σμαραγδή, ο Λάκης Λαζόπουλος, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ