Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ
Αμφιλεγόμενη πορεία και τέλος

Η αμφιλεγόμενη πορεία του Λανς Αρμστρονγκ στην ποδηλασία, είχε αντίστοιχο τέλος. Η USADA (αμερικανική υπηρεσία αντιντόπινγκ) ανακοίνωσε πως του αφαιρεί - για χρήση απαγορευμένων ουσιών - τους επτά τίτλους που είχε κατακτήσει στο γύρο Γαλλίας και του απαγορεύει να αγωνιστεί ξανά επαγγελματικά. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι δεν θα προσβάλλει την απόφαση, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί παραδοχή της ενοχής.

Ο Αρμστρονγκ δεν έχει ποτέ βρεθεί επίσημα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Διάφορες φήμες κυκλοφορούσαν συνεχώς, αλλά μέχρις εκεί. Ωσπου η γαλλική εφημερίδα «Equipe» σε δημοσίευμα με τίτλο «Το ψέμα του Αρμστρονγκ» υποστήριξε ότι είχαν βρεθεί (από το 1999) έξι θετικά δείγματά του σε ερυθροποιητίνη. Ακολούθησαν συναθλητές του που τον κατηγόρησαν για απάτη και τελικά πήρε σειρά η USADA. Κινήθηκε δικαστικά εναντίον του και - βασιζόμενη σε καταθέσεις 10 μαρτύρων που απέδιδαν στον Αρμστρονγκ μεταγγίσεις αίματος με την ουσία ΕΡΟ - τον τιμώρησε πρωτόδικα (σαν χθες 24/8/10).

Η δικαστική διαμάχη συνεχίστηκε, ως προχθές, που ο διάσημος επαγγελματίας ποδηλάτης γνωστοποίησε την απόφασή του. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ερχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου, όταν έχει να πει, "Φτάνει πια". Για μένα, αυτή η στιγμή είναι τώρα. Εχω ήδη ασχοληθεί με ισχυρισμούς ότι εξαπάτησα και είχα ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στις νίκες μου των επτά Tours από το 1999. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, έχω υποβληθεί σε διετή ομοσπονδιακή ποινική έρευνα που ακολουθείται από αντισυνταγματικό "κυνήγι μαγισσών". Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για την οικογένειά μου, τη δουλειά μου, για το ίδρυμά μας. Με οδηγεί στο σημείο όπου είμαι σήμερα - τελείωσε με αυτή την ανοησία. Ηλπιζα ότι ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο θα σταματήσει την παρωδία της USADA. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έδειξε να αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες μου και αναγνώρισε τα πολλά ατοπήματα και τις ελλείψεις όσον αφορά στα κίνητρα της USADA, καθώς και τη διαδικασία, τελικά αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να παρέμβει... Σήμερα θα γυρίσω σελίδα. Θα δεσμευτώ μόνο για το έργο που ξεκίνησα πριν από χρόνια: Να εξυπηρετώ τους πολίτες και τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τον καρκίνο, ιδιαίτερα εκείνων από κοινότητες. Η απόφασή μου δε συνιστά αναγνώριση της ενοχής μου, αλλά επιλογή να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου και στο Ιδρυμά μου για τους καρκινοπαθείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ