Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η «αιμορραγία» των κατοχικών δυνάμεων

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Λιγότερο από μια βδομάδα μετά την επίσκεψη του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μάρτιν Ντέμπσεϊ υπό το φως των ανησυχητικών για τα κατοχικά στρατεύματα εξελίξεων, των αυξανόμενων δολοφονιών στρατιωτών της ISAF «εκ των έσω», δηλαδή από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που «εκπαιδεύουν και συνεργάζονται» δύο ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες μέλη της κατοχικής ISAF σκοτώθηκαν από πυρά Αφγανού στρατιώτη, στην ανατολική επαρχία Λανγκμάν.

Η δολοφονία αυτή ανεβάζει κι άλλο τον αριθμό των νεκρών ΝΑΤΟικών από «πυρά εκ των έσω» φέτος. Μέχρι στιγμής, 42 ΝΑΤΟικοί, μεταξύ αυτών 35 Αμερικανοί έχουν δολοφονηθεί φέτος. Ειδικότερα, στην επαρχία Λανγκμάν μέσα σε ένα μήνα έχουν σκοτωθεί 12 Αμερικανοί.

Επίσης, δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση από ενόπλους κατά φυλακίου ελέγχου στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της επαρχίας Χελμάντ επιβεβαίωσε τον απολογισμό και πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα «εσωτερικής συνωμοσίας» με τη συμμετοχή Αφγανών στρατιωτών, οι οποίοι βοήθησαν τους Ταλιμπάν. Λίγο αργότερα, την ίδια επαρχία δεκαεπτά χωρικοί, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, αποκεφαλίστηκαν από αγνώστους, επειδή φέρεται ότι συμμετείχαν σε πάρτι με άτομα του άλλου φύλου με μουσική και χορό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ