Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκανδαλολογεί αποπροσανατολιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάλλει κι αυτός τα «λαδώματα» και τη διαφθορά σαν αιτίες της κρίσης

Να φιλοτεχνεί απέναντι στους αστούς το προφίλ της δύναμης που μπορεί να ασκήσει ικανοποιητικά την αστική διαχείριση, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη στον ρ/σ «Alpha», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης είπε χτες ότι δε διαθέτουν «μαγικό ραβδί», αλλά ούτε επιλογή τους είναι «η έξοδός μας από την ευρωζώνη».

Ενώ, με δεδομένη πλέον την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης, συμπλήρωσε ότι «η διάχυση των επιπτώσεων από μια κατάρρευση της Ελλάδας, δεν σταματάει στην Ελλάδα, αυτό είναι το έδαφος, πάνω στο οποίο θα έπρεπε να πατήσει η κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί».

Επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ανακινήσει μια βολική για το σύστημα και αποπροσανατολιστική για το λαό σκανδαλολογία, με στόχο να προπαγανδίσει ότι το αστικό σύστημα μπορεί τάχα να γίνει «δίκαιο και ηθικό», δήλωσε πως πέραν του θέματος της ΖΗΜΕΝΣ σκοπεύουν να ζητήσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για το πώς μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο». Παρόμοια πρόταση έχει καταθέσει και το κόμμα του Π. Καμμένου.

«Θέλουμε να αναδείξουμε όλα αυτά τα ζητήματα των σκανδάλων, των μιζών και των λαδωμάτων», ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης, επαληθεύοντας ότι στόχος τους είναι να ενισχύσουν το αστικό ιδεολόγημα ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα κακής αστικής διαχείρισης και παράγωγου του καπιταλισμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ με το προερχόμενο απ' το ΠΑΣΟΚ κομμάτι να αξιοποιείται σαν «όχημα» για την πλήρη εναρμόνιση του σχήματος με την αστική πολιτική και διαχείριση. Οπως είπε ο Π. Σκουρλέτης, «βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια φάση μετασχηματισμού και θέλουμε να εκφράσουμε όλη αυτή τη συνάντηση που υπήρξε και αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα δυνάμεων, κοινωνικών και πολιτικών, που προέρχονται όχι μόνο από το χώρο της ιστορικής Αριστεράς (...) αλλά πολύ παραπάνω».

Στο εσωτερικό του σχήματος, οι λεγόμενες ΠΑΣΟΚογενείς δυνάμεις αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα προσέλκυσης κι άλλων δυνάμεων απ' το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της συνδιάσκεψης του Φθινοπώρου, ενώ οικειοποιούνται το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Τέτοιο κάλεσμα απηύθυνε ο Αλ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο «Εθνος» της Κυριακής σε όλους τους «σοσιαλιστές» να συμμετάσχουν και να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ