Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη για τις εξελίξεις στον κλάδο

Στις 5 Σεπτέμβρη, 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια»

Οι εξελίξεις στον κλάδο και η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι το θέμα της σύσκεψης που οργανώνει η Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Για το ζήτημα αυτό κυκλοφορεί ήδη 4σέλιδη ανακοίνωση της Γραμματείας που μοιράζεται στους χώρους δουλειάς. Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι οι αγοραπωλησίες των τραπεζών, που έγιναν και θα γίνουν «αποτελούσαν σταθερό στόχο των τραπεζιτών και του κεφαλαίου για να θωρακίσουν τα πλούτη τους και να συγκεντρώσουν νέα κεφάλαια φορτώνοντας όλες τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους, στο λαό. Αλλωστε, μεγαλομέτοχοι των τραπεζών είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι κατασκευαστές, οι βαρόνοι των ΜΜΕ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι αυτοί που γέννησαν την κρίση, καταχρέωσαν την Ελλάδα και τώρα μέσα από την κρίση γίνονται πιο ισχυροί».

Η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη βαρβαρότητα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα τους.

Και αναδεικνύει ως αναγκαίο όρο για την αποτελεσματικότητα του αγώνα «να ξεπεράσουμε τις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εχουν μεγάλες ευθύνες, καθώς ήταν ο Δούρειος ίππος της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τόσο η ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), όσο και οι διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων καλλιεργούσαν πνεύμα ηττοπάθειας, εφησυχασμού και δημιουργίας συνειδητού αποπροσανατολισμού. Αντί να οργανώσουν τον αγώνα και να μαχητικοποιήσουν τους εργαζόμενους μέσα από γενικές συνελεύσεις, αποδέχονταν μειώσεις μισθών και επιδομάτων, μέσα από "κοινωνικούς διαλόγους"».

Σήμερα, τονίζει πιο κάτω η Γραμματεία, «είναι αναγκαία όσο ποτέ η ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, η γραμμή πάλης που προτείνουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ