Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ, που με επιμονή και καρτερικότητα αντιμετώπισε όλες τις δοκιμασίες που του επέβαλαν οι κρατούντες για να τον αναμορφώσουν. Ομως, δεν κατάφεραν το σκοπό τους, να υποκύψει και να χάσει τα ιδανικά του ΚΚΕ που αυτός πίστευε μέχρι το τέλος του.

Στη μνήμη του, στα 6 χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του Μαρία και η κόρη τους Ευδοξία προσφέρουν 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πεύκης.

***

ΦΩΤ.

Στις 6 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο σ/φος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΔΑΣ, από την Καλλιράχη της Θάσου. Ο σ/φος Παναγιώτης αφιέρωσε τη ζωή του για το καλό του λαού, την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό. Στάθηκε αταλάντευτος και αποφασιστικός στα ιδανικά του κομμουνισμού. Τον διέκρινε η λεβεντιά, η αποφασιστικότητα, η αγωνιστικότητα, η σταθερότητα στις αρχές του Κόμματος. Αντιπάλευε τον οπορτουνισμό, το συμβιβασμό, κάθε φαινόμενο συναίνεσης και ταξικής συνεργασίας. Για τη δράση του φυλακίστηκε, εξορίστηκε επί σειρά ετών στο Παρθένι, στο Λακκί της Λέρου και στα Κύθηρα, αλλά ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν έκανε πίσω από τις αρχές του.

Στη μνήμη του η σύντροφός του στη ζωή και στους αγώνες, Πηνελόπη Ροδά, που στα δύσκολα χρόνια της εξορίας ήταν μαζί του, προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Ηταν σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα. Μου έδειξε το σωστό δρόμο, γι' αυτό και εγώ του υποσχέθηκα ότι θα συνεχίσω τον αγώνα του και είμαι πολύ περήφανη που είχα για σύντροφό μου έναν κομμουνιστή αγωνιστή.

***

ΦΩΤ.

Στις 6 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.

ΑΔΑΜΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΑΔΑΜΟΣ ΤΑΚΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Δραπετσώνας, 50 ευρώ.

Ο αδελφός του Γιώτης

***

ΦΩΤ.

Στις 31 Αυγούστου έκλεισαν 4 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης αδερφής μου

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ.

Στην άσβεστη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΘ, 400 ευρώ: Τα 300 στο ΚΚΕ, 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στην ΚΝΕ. Επίσης, προσφέρω 20 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η αδελφή της,

Κουρτίδου Χιονία, Θεσσαλονίκη

***

ΦΩΤ.

Ο ΔΑΡΑΒΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ γεννήθηκε το 1933 στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και απεβίωσε στις 9 Σεπτέμβρη του 2009. Από 16 χρόνων συμμετείχε στον Εμφύλιο και από τότε έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και στο Κόμμα. Αγωνίστηκε μέχρι το θάνατό του και με την πάλη του ενέπνευσε την ίδια πίστη στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

Το μνημόσυνό του θα τελεστεί την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών από το Σταυρό και για τα 42 άτομα που, συνολικά, συμμετείχαν από το Σταυρό, στο ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ. Συγκεκριμένα των: ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΛΕΞΗ, ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΚΑΠΙΤΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, ΚΑΠΙΤΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΡΑΚΑΣΗ ΘΕΟΔΟΣΗ, ΚΑΡΑΚΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ.

ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στις 10 Ιούλη 2012 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας κουνιάδος και θείος ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. Αγωνιστής στη ζωή, πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά που πίστευε και αγωνιζόταν. Γιώργο, έδωσες πολλές μάχες στη ζωή σου και έβγαινες πάντα νικητής. Η τελευταία ήταν άνιση και άδικη. Μα εσύ, όμως, κατά βάθος, και αυτή τη μάχη δεν την έχασες, γιατί θα ζεις πάντα ανάμεσά μας, θα 'σαι πάντα στη σκέψη και τη συνείδησή μας.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας, 100 ευρώ.

Χρήστος Δίγκογλου και

οικογένεια Ιωάννη Παπουλάκου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου αδελφού μας, ΜΕΤΑΞΑ Δ. ΤΖΑΜΑΡΙΑ που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή πριν ένα χρόνο, στις 6.9.2011 στα 87 του χρόνια. Γεννήθηκε στις 17.1.1924 στον Αφραγιά Κεφαλονιάς. Μας λείπεις πολύ, αγαπημένε μας αδελφέ, λείπεις στις αδελφές σου Ασημίνα και Μαρία Τζαμαρία και στην οικογένειά σου, στα παιδιά και τα εγγόνια σου.

Οι αγαπημένες σου αδελφές προσφέρουν, για τη μνήμη σου, στο αγαπημένο σου Κόμμα, το ΚΚΕ, και στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ που ήσουν πιστός μέχρι την τελευταία σου πνοή. Από παιδί ταλαιπωρήθηκες πολύ, αγαπημένε μας αδελφέ, μαζί με τον πατέρα μας, ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΑΜΑΡΙΑ, και το θείο μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΤΖΑΜΑΡΙΑ και το γιό του, ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΑΜΑΡΙΑ, παιδί κι αυτό. Εξορία στην Ικαρία και τη Μακρόνησο 1947 - 1948. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αγαπημένε μας αδελφέ. Αιώνια η μνήμη σας και της μητέρας μας ΕΛΕΝΗΣ και του αδελφού της ΠΙΕΡΡΟΥ ΠΙΕΡΡΑΤΟΥ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
***

ΦΩΤ.

Για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤ.

Συγγενείς και φίλοι από τη Χίο, αντί για στεφάνι, στη μνήμη της σ. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΝΝΙΚΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 280 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ηρακλείου Αττικής.

***

ΦΩΤ.

Στις 12.8.1998 «έφυγε» ο γιος μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τη μέρα του χαμού του. Μεγάλος ο πόνος για όλους μας, αλλά πιο πικρός για εμένα, αγόρι μου.

Η μάνα σου, συντρόφισσα Νίτσα Παπανικολάου, προσφέρει στην Κομματική Οργάνωση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας του ΚΚΕ 100 ευρώ, στη μνήμη σου.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον πρόωρο χαμό του συντρόφου ΣΥΓΟΥΡΟΥ ΝΙΚΟΥ και στη μνήμη του προσφέρουν στην ΚΝΕ η Βούλα και η Αθηνά Πετροπούλου 150 ευρώ, η θεία του Γκόλφω 100 ευρώ και 100 ευρώ ο παππούς και η γιαγιά του, μέσω της Οργάνωσης Ζακύνθου της ΚΝΕ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων, ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΪΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟ Μπραχαμίου.

Κώστας Χαψιάς

***

ΦΩΤ.

Στις 25 του περασμένου Ιούνη έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια του ΔΣΕ σ. ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, το γένος Τσακίρη, από το Μεγαπλάτανο Αλμωπίας. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή και μαχήτρια του ΔΣΕ στη συνέχεια, τραυματίστηκε στις μάχες του Γράμμου και νοσηλεύτηκε στην Κορυτσά της Αλβανίας. Μετά την αποκατάσταση της υγείας της παρέμεινε στο νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια και πήρε τον τιμητικό βαθμό του ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ. Μέλος του Κόμματος από το 1948. Με τη λήξη του Εμφυλίου βρέθηκε στην Τασκένδη της φιλόξενης Σοβ. Ενωσης, όπου με τον επίσης αγωνιστή του ΔΣΕ Παυλίδη Σωκράτη δημιούργησαν οικογένεια με 4 παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Στη μνήμη της ο σύζυγός της, Παυλίδης Σωκράτης, προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Αριδαίας - Πέλλας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο Παράρτημα Αριδαίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Επίσης, στη μνήμη της σ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ το Παράρτημα Αριδαίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΑΡΑΒΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΑΡΑΒΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΝΝΙΚΟΥ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΝΝΙΚΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ