Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρνούνται να καλύψουν τις ζημιές από το «σκουλήκι»

«Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ήταν χτες στη Βουλή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο αίτημα για άμεσες αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας των οποίων η παραγωγή και κατ' επέκταση το εισόδημα πλήττεται από το πράσινο σκουλήκι. Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αρκέστηκε να αναφερθεί στους «δειγματοληπτικούς ελέγχους» του ΕΛΓΑ προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση για την έκταση του προβλήματος υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι ή ίδια με τις προηγούμενες χρονιές». Πρόσθεσε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες θα έχουν καλύτερη εικόνα. Οσον αφορά αποζημιώσεις που εκκρεμούν από το 2010 μέσω ΠΣΕΑ, ο Μ. Χαρακόπουλος ανέφερε απλά ότι αν συντρέξουν οι προϋποθέσεις που ορίζει η ΕΕ θα κατατεθεί ο σχετικός φάκελος.

«Από τα λεγόμενα του υπουργού δεν προκύπτει καμία δέσμευση» επισήμανε ανταπαντώντας ο Γ. Λαμπρούλης, ζητώντας «την κατά 100% αποζημίωση των αγροτών σε σχέση με την ζημιά που υπέστησαν από το πράσινο σκουλήκι». Πρόσθεσε ότι «οι αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση και την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και την πολιτική που εφαρμόζεται στην οικονομία που επιβαρύνει διαρκώς το εισόδημα των αγροτών όπως επίσης και τα μέτρα που ξεδιπλώνουν μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Τόνισε πως «εμείς καλούμε τους αγρότες να εντείνουν την πάλη τους, τον αγώνα τους, τη διεκδίκησή τους, συσπειρωμένοι με το εργατικό λαϊκό κίνημα». Νωρίτερα είχε επισημάνει πως «σε αρκετές περιπτώσεις η ζημιά (σ.σ. από το πράσινο σκουλήκι) είναι ολοκληρωτική και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κλιμακίων του ΕΛΓΑ το πρόβλημα εντοπίζεται στους νομούς Καρδίτσας όπου είναι τεράστιο και στην περιοχή της Λάρισας». Θύμισε μάλιστα ότι «οι παραγωγοί έχουν να λάβουν αποζημιώσεις για το πρόβλημα που προέκυψε τα τελευταία χρόνια, από το 2010».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ