Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
EXTRA CHAΝNEL
Η εργοδοσία προωθεί ατομικές συμβάσεις

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την καταδίκη τους

Ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση των - ήδη χαμηλών - μισθών κατά 15% - 20% προωθεί τις τελευταίες μέρες η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA CHAΝNEL, ενώ εκτοξεύει απειλές ότι θα απολύσει όποιον δεν υπογράψει, αλλά και ότι θα προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία και θα καθυστερεί στις πληρωμές.

Παράλληλα, η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους με 500 ευρώ καθαρά, να δουλεύουν χωρίς ωράριο, με κατάργηση επιδομάτων και προσαυξήσεων για τα νυκτερινά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ενώ η εργοδοσία απέλυσε έναν τεχνικό του σταθμού που αρνήθηκε να υπογράψει την ατομική σύμβαση.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού «θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα». Καταγγέλλει, δε, την εργοδοσία του και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την καταδίκη τους, να οργανώσουν την πάλη τους, να αντισταθούν. Να πουν "όχι" στις ατομικές συμβάσεις με τις οποίες όχι μόνο δέχονται μείωση του μισθού τους, αλλά απεμπολούν κεκτημένα δικαιώματα και απαιτήσεις, πέφτουν στην παγίδα της ατομικής διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη, αποδυναμώνουν τη συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία. Να μη δεχτούν καμία απόλυση, καμία περικοπή. Να σπάσουν με την ενότητά τους, το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία. Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι θα βρίσκεται δίπλα τους».

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης) με ανακοίνωσή του καταδικάζει την προσπάθεια της διοίκησης του σταθμού EXTRA CHANNEL να «επιβάλει» στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών. Ενημερώνει τη διοίκηση του ΕXTRA πως «δεν θα καθίσουμε άπραγοι σε όλη αυτή την εξωφρενική κατάσταση! Τους καλούμε άμεσα να σταματήσουν να παρανομούν καθώς οι απολύσεις για την άρνηση υπογραφής ατομικής σύμβασης είναι παράνομες και εκδικητικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ