Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τιμολόγια του ρεύματος

Αυτοί που με αλλεπάλληλα μέτρα έχουν απομυζήσει τα εισοδήματα των εργαζομένων, αυτοί που με κάθε ευκαιρία ανακοινώνουν νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτοί οι ίδιοι επέλεξαν και επέβαλαν σημαντικές ανατιμήσεις στην τιμή του ρεύματος. Αποτέλεσμα; Τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν σήμερα το ρεύμα 21% ακριβότερα από το 2010. Πέρα, δηλαδή, από τη μείωση των εσόδων τους, οι λαϊκές οικογένειες υποχρεώθηκαν και σε αυτόματη αύξηση των δαπανών, άρα οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι μπορεί να δείχνει το ποσοστό του 21%. Για να είμαστε ακριβείς, να πούμε ακόμα ότι οι σχετικές ανατιμήσεις στο ρεύμα που χρησιμοποιούν οι αγρότες, είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Οι αποφάσεις για τις ανατιμήσεις στη τιμή του ρεύματος, συνδέονται με την επιδίωξη της κυβέρνησης να διαμορφώσει τα τιμολόγια που πληρώνουμε για ηλεκτρική ενέργεια, σε επίπεδα που να εξασφαλίζουν την κερδοφορία των ιδιωτών που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τους επίσημους ισολογισμούς της εταιρείας, μέσα στην πενταετία 2006-2010 η εταιρεία εμφάνισε λειτουργικά κέρδη της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ενώ, την ίδια περίοδο, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη, με αύξηση τζίρου 21%, παρατηρήθηκε αύξηση των μικτών κερδών 40% και αύξηση των καθαρών αποτελεσμάτων χρήσης 855%!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ