Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΔΕΔΥ
Απέρριψαν πρόταση για προετοιμασία της απεργίας

Την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης αγωνιστικής δράσης που θα αξιοποιηθεί στην επιτυχία της Γενικής Απεργίας απέρριψαν οι δυνάμεις των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, την πρόταση δεν ψήφισαν οι «Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις».

Συγκεκριμένα, η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ήταν να κηρυχθεί απεργία στο Δημόσιο στα μέσα Σεπτέμβρη με αιχμή τα αντεργατικά μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο (εφεδρεία, ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, ιδιωτικοποιήσεις, τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία κ.λπ.). Η μάχη για την απεργία αυτή να γίνει το βήμα για να προχωρήσουν με επιτυχία στη Γενική Απεργία στις αρχές Οκτώβρη, όταν έρθουν τα βάρβαρα μέτρα στη Βουλή. Και να ακολουθήσει κλιμάκωση κινητοποιήσεων, όταν τα μέτρα θα πάνε για ψήφιση. Να σημειωθεί ότι τα στελέχη του ΠΑΜΕ στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν ότι η απάντηση των εργαζομένων στις βάρβαρες εξελίξεις μπορεί να είναι μόνο ο εργατικός ξεσηκωμός με πολιτικοποίηση του αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, η απεργία πρέπει να αναδείξει το ζήτημα την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, δημιουργία των προϋποθέσεων του δρόμου ανάπτυξης σε όφελος του λαού.

Οι ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» απέρριψαν την πρόταση αυτή και αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη Γενικής Απεργίας, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.

Ψήφισμα για την αξιολόγηση

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ψήφισμα ενάντια στην αξιολόγηση το οποίο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Γενικό Συμβούλιο (τα ηγετικά στελέχη των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είτε ψήφισαν λευκό, είτε απείχαν από την ψηφοφορία). Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«1. Η επικείμενη υλοποίηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο αποτελεί βασικό μοχλό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όργανο για την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Η πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα είναι η ίδια που προσαρμόζει το Δημόσιο Τομέα πιο αποτελεσματικά στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου.

2. Με βάση τα παραπάνω:

α. Μπλοκάρουμε με συλλογικές αποφάσεις και με όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ, γενικών συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.

β. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια.

γ. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιοδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ