Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μειώσεις μισθών στους ένστολους

Την απόφαση της συγκυβέρνησης για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, ανακοίνωσε χτες στους προέδρους των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Στη σύντομη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο υπουργείο, δήλωσε στους συνδικαλιστές πως οι μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών - λιμενικών - πυροσβεστών θα γίνουν, αλλά επεξεργάζονται τα σενάρια. Οι μειώσεις θα είναι λίγο πιο κάτω από το μεσοσταθμικό ποσοστό όσων εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια. Οταν το υπουργείο Οικονομικών καταλήξει ποιο σενάριο μείωσης των αποδοχών θα ζητήσει, θα θέσει το πόρισμά του υπόψη των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση ενστόλων και Γ. Στουρνάρα.

Χτες το πρωί, συγκέντρωση πραγματοποίησαν αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες στο υπουργείο Οικονομικών αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, το στέλεχος του Κόμματος Δ. Αγκαβανάκης καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων οργανώσεων προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια οι ένστολοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και μετά στη Βουλή, όπου και ξεδίπλωσαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των περικοπών στα μισθολόγιά τους.

Με δηλώσεις του ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τσακίζει καθημερινά τους εργαζόμενους. Αυτή η πολιτική, η πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων που στραγγίζει τους εργαζόμενους, το λαό, για να στηρίξει τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων, πρέπει να ανατραπεί.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων και των ενστόλων. Δεν πρόκειται για υψηλόμισθους, αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι που δεν φτάνουν ούτε τα 1.000 ευρώ. Και βέβαια τους ενστόλους θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για να τσακίσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Και οι ένστολοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και γι' αυτό που λέει το σύνθημά τους: "παλεύουμε για αξιοπρέπεια". Ναι, έχουν καταντήσει, έχουν τσακίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αυτές οι πολιτικές. Θα στηρίξουμε τους αγώνες και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι ένστολοι ως δυνάμεις κρούσης για να τσακίσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δηλώνουν αντίθετοι σε κάθε ενδεχόμενο νέων περικοπών και προχωρούν σε 10ήμερο κινητοποιήσεων. Προανήγγειλαν ακόμα πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα δώσουν το «παρών» και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενστόλων (2014-07-29 00:00:00.0)
Ζητούν αποκατάσταση των μισθών τους (2014-07-23 00:00:00.0)
Αντισυνταγματικές οι περικοπές αποδοχών στους ένστολους (2014-01-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ένστολων (2012-09-19 00:00:00.0)
Καρμανιόλα με αναδρομική εφαρμογή (2012-09-04 00:00:00.0)
Παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών (2002-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ