Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική

Σε νέο κύκλο δράσεων προχωρά το Συντονιστικό Σωματείων ενάντια στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις - εφεδρεία - «διαθεσιμότητα» και το «ενιαίο» μισθολόγιο - φτωχολόγιο.

Στις δράσεις αυτές εντάσσεται η αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας των ΔΣ των Σωματείων και Ομοσπονδιών στο υπουργείο Οικονομικών, στη 1 το μεσημέρι και μετά στο υπουργείο Εσωτερικών στη Β. Σοφίας. Ακόμα, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου θα κάνει συγκέντρωση στη Βουλή, στη 1 το μεσημέρι, με στάσεις εργασίας σε κάθε χώρο εργασίας. Παράλληλα, προχωρά σε γενικές συνελεύσεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο εργασίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε υπογραμμίστηκε ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός και η κλιμάκωση των αγώνων προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαίωματά τους για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλα τα συνδικάτα σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και απαιτεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και τις Ομοσπονδίες που έχουν σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, να προκηρύξουν ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ως αρχή νέου κύκλου πολύμορφων κινητοποιήσεων διαρκείας, απέναντι στη θύελλα μέτρων συγκυβέρνησης - τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων.

Τα Συνδικάτα που συναπαρτίζουν το Συντονιστικό διεκδικούν: Καμία κατάργηση - συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή φορέα και υπηρεσίας. Καμία άμεση ή έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα δικαιώματά μας συνολικότερα. Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» και τα χαράτσια σε βάρος μας. Τέλος, δηλώνουν ότι ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ