Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγωνιστικός «συναγερμός» από τους μουσικούς

«

Συναγερμό» σημαίνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλώντας τα μέλη του και όλους τους μουσικούς να συσπειρωθούν στο σωματείο, για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.

«Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών και των εργαζομένων να έχει φτάσει την εξαθλίωση, όμως η επίθεση δε σταματά, αντίθετα γενικεύεται», σημειώνει ο ΠΜΣ στο κάλεσμά του και συνεχίζει: «Τα εισοδήματά μας μηδενίζονται, όμως νέοι φόροι και χαράτσια έρχονται ακόμα και στους άνεργους. Παιδεία και Υγεία έγιναν ακριβό εμπόρευμα, ενώ όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα παιδικό σταθμό. Οι εργοδότες συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα, εκμεταλλευόμενοι την κρίση και δε διστάζουν να προτείνουν ακόμα και 30 ευρώ χωρίς ασφάλιση για νυχτερινή εργασία!!!

Στο αίτημά μας για έκτακτο βοήθημα για τους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους του κλάδου, η κυβέρνηση απαντά με κατάργηση του εποχιακού βοηθήματος που για εκατοντάδες μουσικούς ήταν μια ανάσα.

Στα Μουσικά Σύνολα έχουμε κατάργηση Φορέων, συγχωνεύσεις, απολύσεις σε πρώτη φάση συμβασιούχων και ακολουθούν και μόνιμοι. Η ιδεολογία της κυβέρνησης είναι, «ή ο Πολιτισμός θα καλύψει τις ανάγκες της αγοράς ή θα εξαλειφθεί"».

Με το σύνθημα: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση, δεν χρωστάμε σε κανέναν, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», ο ΠΜΣ καλεί τους μουσικούς να συσπειρωθούν στο σωματείο, αφού «κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση μόνος. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι, ή θα δεχτούμε τη διαχείρηση ενός συστήματος που σαπίζει και δεν έχει τίποτα να δώσει στους εργαζομένους ή θα το ανατρέψουμε».

Τους καλεί να ενημερώνουν το σωματείο για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, από αδυναμία κάλυψης αναγκών Υγείας, μέχρι κόψιμο ρεύματος, κατασχέσεις κ.λπ. Τέλος, ο ΠΜΣ αποφάσισε:

  • Συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στις 11 π.μ. (προσυγκέντρωση στη πλατεία Κάνιγγος στις 10.30 π.μ.) στο οποίο καλούν συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις.
  • Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στις 12/9 για το εποχιακό επίδομα και για μέτρα για τους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους. Συγκέντρωση (11 π.μ.) στα γραφεία του Συλλόγου.
  • Προετοιμασία για Γενική Απεργία, με κάλεσμα στη ΓΣΕΕ να σταματήσει τους κοινωνικούς διαλόγους και να ορίσει Γενική Απεργία τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ