Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ
Σχεδιάζουν ένα κέντρο παραδομένο στο μεγάλο κεφάλαιο

Την αποστείρωση του κέντρου της Αθήνας από κάθε λαϊκό στοιχείο με απαγόρευση κινητοποιήσεων και εξόντωση κάθε μικρομεσαίου, προκειμένου να παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία του, προωθούν συστηματικά η δημοτική αρχή της πόλης και οι μεγαλέμποροι.

Σε αυτό το πλαίσιο ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δήμαρχος Γ. Καμίνης είχε χθες «συνάντηση εργασίας» με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Επισήμως, προτεραιότητές τους τέθηκαν «η τόνωση της αγοράς του κέντρου της Αθήνας, καθώς και οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν για τη βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικές παρεμβάσεις)». Συζητήθηκε ο απολογισμός της μέχρι σήμερα «κοινής δράσης» τους, συμφωνήθηκαν οι επόμενες «πρωτοβουλίες» τους.

Ο ίδιος ο δήμαρχος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, επικέντρωσε στις «πρόσφατες κινήσεις του δήμου για την πάταξη του παρεμπορίου, την απομάκρυνση του άναρχου παζαριού στο Θησείο, και στην Αγορά της Κυψέλης. Σε συνεργασία με την πολιτεία εξαλείψαμε την εστία ανομίας και την απειλή για τη δημόσια υγεία που υπήρχε στο Βοτανικό. Θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση». Ο πρόεδρος του ΕΣΑ Παναγής Καρέλλας μεταξύ άλλων είπε: «(...) μέσα από κοινές τακτικές που έχουμε με το δήμαρχο, προγραμματίζουμε τις επόμενες δράσεις για το επόμενο τρίμηνο (...) Πρέπει να δούμε το φαινόμενο της αύξησης της συχνότητας των διαδηλώσεων. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σοβαρά, έχουν κατατεθεί προτάσεις. Συμφωνούμε και έχουμε προσυπογράψει το Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει ο Δήμος της Αθήνας».

Κυνηγούν ανελέητα μετανάστες αποσιωπώντας ότι εμπορεύονται προϊόντα που εισάγονται από μεγαλοεισαγωγείς νόμιμα ή νομότυπα ελέω Μάαστριχτ και ΕΕ. Προσπερνούν το γεγονός ότι η καπιταλιστική κρίση και τα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα μείωσαν τόσο την αγοραστική δύναμη ώστε λαϊκός άνθρωπος ούτε έξω από τα καταστήματα δεν περνά. Στέλνουν τη δημοτική αστυνομία να κόβει εξοντωτικά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε μικροκαταστηματάρχες που αφήνουν κάποια διαφημιστικά μικροστάντ έξω από το κατάστημά τους. Και φοβούμενοι τέλος τις λαϊκές αντιδράσεις και διαδηλώσεις επαναφέρουν συνεχώς στο προσκήνιο σχέδιο που παρουσίασε πριν μερικούς μήνες η δημοτική αρχή για περιορισμό έως και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο, τέλεσή τους μόνο κατόπιν άδειας των αρχών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ