Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ
Φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας

Ομάδα μουσικών της ΚΟΘ, οι οποίοι συμμετείχαν στις ανάλογες εκδηλώσεις το 2010
Ομάδα μουσικών της ΚΟΘ, οι οποίοι συμμετείχαν στις ανάλογες εκδηλώσεις το 2010
Οι θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ» και «ΑΝΑΔΥΣΗ» συνδιοργανώνουν με το Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), το Σύλλογο Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας, με τίτλο «3ο ΚΟΘ Underground». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία) στις εξής ώρες: 21/9 από 17.00, 22/9 από 17.00, 23/9 από 11.00). Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Είκοσι σύνολα από μουσικούς της ΚΟΘ ή με συμμετοχή τους, παίζουν: Ροκ, ποπ, τζαζ, μουσική δωματίου, αρχαία ελληνική μουσική, οθωμανική μουσική, τάνγκο, μουσική κινηματογράφου, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες μουσικές για σύνολα κρουστών παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά δρώμενα. Συμμετέχουν οι: «Actup trio», «ARTefacts», «Caja secreta», «modernensemble», «Studio flamengo Pellizco», «ventus ensemble», «paulus quintet», «Χάλκινα» της Καστοριάς.

Παράλληλα, θα φιλοξενηθεί μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας μιας ομάδας μελών του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», με τίτλο: «Αυτά που έγραψα για μένα πάνω σε μένα», με φωτογραφίες τατουάζ των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», από την ομάδα φωτογραφίας της κοινότητας. Ακόμη, έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Μπεχ Τσινάρ». Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Κώστας Αργυριάδης, Στέργιος Καραβάτος, Κοσμάς Παυλίδης κι Αχιλλέας Τηλέγραφος. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Ηρακλής Παπαϊωάννου. Επίσης, θα παρουσιαστούν εκθέσεις εικαστικών και γραφικών τεχνών, κεραμικής, και ζωγραφικής. Παράλληλα, θα λειτουργούν εργαστήρι Graffiti, κεραμικής, Flamenco, ενώ θα παρουσιαστούν και δρώμενα για τα παιδιά, τσίρκο του δρόμου κ.ά.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, 22 Σεπτέμβρη, στις 11 μ.μ., μουσικοί της ΚΟΘ θα συνεργαστούν με γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές της πόλης, σε ένα αφιέρωμα για τους Γιώργο Ζαμπέτα και Μανόλη Χιώτη. Την Κυριακή (23/9), στις 11μ.μ., θα συναυλία θα δώσει ο Ross Daily, ενώ από 19 μέχρι και 22 Σεπτέμβρη θα διεξαχθεί σεμινάριο του Ross Daily στην αίθουσα δοκιμών ΚΟΘ (λεωφ. Νίκης 73): με θέμα «Η φρασεολογία στο Μακάμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ