Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Φινάλε με μετάλλια

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους οι Ελληνες αθλητές-τριες στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου που ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο. Ο συνολικός απολογισμός είναι 12 μετάλλια. Τα δύο τελευταία κατά χρονολογικά σειρά ήρθαν:

Το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος της κατηγορίας F13 των Παραολυμπιακών Αγώνων κατέκτησε η Ανθή Καραγιάννη, η οποία είχε ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου και στο Πεκίνο πριν από 4 χρόνια.

Η Καβαλιώτισσα αθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 5,16μ. με την 3η προσπάθεια και κέρδισε το 11ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη Νοτιοαφρικανή Ιλσε Χέιζ με 5,70μ., ενώ το αργυρό στην Αλγερινή Λίντα Χαμρί με 5,31μ., που αποτελεί και την καλύτερη επίδοσή της. «Είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία. Παρά τις αντιξοότητες στην προετοιμασία τα καταφέραμε καλά σαν αποστολή», δήλωσε η Καραγιάννη.

Το 12ο μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου πρόσφερε στην Ελλάδα ο Μανώλης Στεφανουδάκης. Ο Ελληνας αθλητής ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στον ακοντισμό των κατηγοριών F54/55/56.

Με βολή στα 27,37μ., η οποία αποτελεί και φετινό ρεκόρ για τον ίδιο, ο 29χρονος Ελληνας της κατηγορίας F54 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό κατέληξε στον Μεξικανό Λουίς Αλμπέρτο Ζεπέδα Φέλιξ με 28,07μ. (ρεκόρ Αμερικής) και το αργυρό στον Ρώσο Αλεξέι Κουζνέτσοφ με 27,87μ. (αμφότεροι στην κατηγορία F54). Μετά τον αγώνα, ο αθλητής από την Κρήτη είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που χάρισα το τελευταίο μετάλλιο στην Ελλάδα σε αυτούς τους μεγάλου αγώνες. Ελπίζω να είμαι και στην επόμενη διοργάνωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ