Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Πρόστιμα - άλλοθι

Οταν με τα ίδια του τα στοιχεία, τα κανάλια κάνουν ό,τι θέλουν στο ζήτημα της «πολυφωνίας» και της «αντικειμενικής και με ίσους όρους ενημέρωσης», το ΕΣΡ δεν παρεμβαίνει επί της ουσίας, αποδεικνύοντας έτσι ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και δείχνει ευαισθησία σε κάποιες περιπτώσεις. Ετσι, επέβαλε πρόστιμο στον ALPHA για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι», που προβλήθηκε την 1η Μάη 2012, γιατί έκρινε ότι κατά την προεκλογική περίοδο έγινε από τον παρουσιαστή έμμεση προβολή των υποψήφιων βουλευτών Ελένης Γερασιμίδου και Παύλου Χαϊκάλη, δύο ηθοποιών που συμμετέχουν σε σατιρικά σκετς της εκπομπής και συμμετείχαν και στη συγκεκριμένη. Παράλληλα, έκανε σύσταση για την ίδια εκπομπή για χρήση απρεπούς γλώσσας από την ηθοποιό Χρ. Ρώππα που επίσης συμμετέχει σε σκετς.

Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Λάρισας επειδή προέβαλε τρεις φορές αντί για δύο υποψήφια βουλευτή. Κατά τα άλλα, τα κανάλια - όπως πάντα - λειτούργησαν άψογα στις πρόσφατες διπλές εκλογές...

  • Για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων (αντί για τα επιτρεπόμενα 12 λεπτά μετέδωσε διαφημίσεις για 23 λεπτά) επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας «Παλάς». Το ίδιο ποσό των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο ραδιοσταθμό «Βελήκα» Λάρισας επειδή δεν απέστειλε ζητηθέντα από το ΕΣΡ στοιχεία για τη ροή προγράμματός του.

Επίσης, αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτος» Φθιώτιδας (διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε) και «Ράδιο Ταΰγετος» Λακωνίας (εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, ενώ δεν απέστειλε και στοιχεία που του έχουν ζητηθεί).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ